Actriță, fii...„bărbată”!

Data publicării:
hilary swank barbat

De exemplu, Glenn Close a fost nominalizată la Oscar pentru interpretarea lui Albert Nobbs, o femeie care se îmbracă în bărbat pentru a face rost de un loc de muncă.

Singura nominalizare a lui Marlene Dietrich la premiile Academiei a fost pentru filmul Morocco, în care interpreta un cântăreţ de cabaret.

În musical-ul cult A star is born, Judy Garland joacă un travestit. Pentru rolul ei, a fost nominalizată la Oscar, dar a pierdut în faţa lui Grace Gelly.

Şi Julie Andrews a obţinut o nominalizare la Oscar pentru Victor-Victoria. A jucat rolul unei femei care pretindea că este bărbat.

Linda Hunt l-a interpretat atât de convingător pe fotograful Billy Kwan în Year of Living Dangerously, încât a primit premiul pentru cea mai bună actriţă, da, actriţă în rol secundar.

Felicity Huffman a fost nominalizată la categoria cea mai bună actriţă pentru rolul său din Transamerica. În film, fiul ei nu ştia că tata...a devenit mama.

Hilary Swank a plecat acasă cu Oscarul pentru cea mai bună actriţă pentru interpretarea lui Brandon, un transsexual care a fost violat și ucis de prietenii săi, după ce au aflat că este de fapt femeie. Swank a demonstrat tuturor că băieţii nu plâng niciodată.

Iar Cate Blanchett a fost Bob Dylan în I'm Not There. Şi chiar a intrat în rol.


Gala Premiilor Oscar, ajunsă de cea de-a 88 a ediţie, este transmisă în direct de la Los Angeles, pe 28 februarie. 

Sosirea vedetelor pe covorul roşu, predicţiile specialiştilor şi Gala prezentată de Chris Rock sunt transmise în direct, în exclusivitate în România, pe Digi24 şi Digi Film, de la ora 01.20 noaptea şi până în jurul orei 6 dimineaţa, ora României. 

Iubitorii de film se vor bucura de o transmisie live, fără pauze, în afara celor de la ceremonia din Los Angeles. Și în acest an, gazdele transmisiei vor fi criticul de film Irina Margareta Nistor și jurnalista Digi24 Oana Zamfir. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri