Sari la conținut
News Alert

„Cea mai mare gafă din istoria Oscarurilor”. Reacții dure în presă și pe internet

Trebuia sa fie punctul culminant al galei, a fost cea mai mare gafa din toate timpurile - anunțul privind câștigătorul categoriei cel mai bun film. Incidentul a fost relatat de presa din toata lumea și sancționat sever pe internet.

„Dezastru la Oscar: Moonlight câştigă premiul pentru cei mai bun film după ce Faye Dunaway a spus din greşeală că La La Land a câştigat” - a scris Fox News pe pagina sa de Internet.

New York Times a titrat „Câştigătorul este ... Moonlight, nu La La Land”. Jurnaliştii vorbesc despre un final plin de confuzie al galei, în care echipa La La Land a fost oprită din celebrarea victoriei de o schimbare care cu greu poate fi crezută.

The Telegraph a notat că Moonlight a fost desemnat cel mai bun film după o greşeală extraordinară care a deposedat La La Land de trofeu în momentul când echipa susţinea discursurile de acceptare.

Sky News vorbeşte despre cea mai mare gafă din istoria Oscarurilor, când La La Land a fost anunţat câştigător în loc de Moonlight, dar motivul ar fi că prezentatorii au primit un plic greşit.

Uriaşa gafă de la Oscar a fost taxată şi pe reţelele de socializare. Internauţii au pus mesaje precum Hillary Clinton preşedinte sau Batman versus Superman pe cartonul arătat de producătorul fimului La La Land, pe care scria cine este adevăratul câştigător al Oscarului pentru cel mai bun film.

Pe Twitter a apărut un mesaj care aminteşte de alegerile din SUA: Moonlight a câştigat votul popular, La La Land pe cel al juraţilor.

Într-o altă glumă pe internet, actriţa Faye Dunaway, cea care a anunţat greşit premiul, o ia la fugă imediat după ce greşeala a fost reparată.

Gafa de la Oscar a amintit de cea produsă acum doi ani, la ceremonia de decernare a titlului de Miss Universe. Atunci, prezentatorul galei a anunţat-o drept câştigătoare pe Miss Columbia. După câteva minute, însă, a revenit şi a spus că adevarata Miss Universe este Miss Filipine.