Sari la conținut
News Alert

Cele mai amuzante reacții după gafa de la Gala Premiilor Oscar

Internauții s-au amuzat pe rețelele de socializare de gafa de la Oscar când a fost anunțat câștigător „La La Land” la categoria cel mai bun film al anului, pentru ca după câteva minute să se afle că de fapt „Moonlight” câștigase. Jimmy Kimmell, gazda evenimentului, și Warren Beatty, cel care a deschis plicul greșit, și-au cerut scuze în timp ce membrii echipei „La La Land” au renunțat la trofee și au coborât de pe scenă, pentru ca locul lor să fie ocupat de actorii, producătorii și regizorul filmului „Moonlight”. 

A durat doar câteva momente de confuzie până când rețelele de socializare să se umple de glume pe seama organizatorilor Oscarurilor, dar și a lui Warren Beatty și Faye Dunway, actorii care au anunțat câștigătorul la categoria „cel mai bun film”. Internauții și-au amintit imediat de incidentul din 2015 de la Miss Univers, când prezentatorul a anunțat că Miss Univers era Miss Columbia, pentru ca după câteva secunde să își ceară scuze și să spună că de fapt câștigătoarea a fost Miss Filipine. 

De asemenea, americanii au profitat și de acest incident pentru a glumi pe seama alegerilor din SUA și a președintelui Donald Trump. 

Un utilizator de Twitter a scris „La La Land a câștigat votul popular, iar Moonlight a câștigat votul electorilor”, o aluzie la alegerile de toamna trecută din SUA, când Hillary Clintona câștigat voturile americanilor, dar Donald Trump a ajuns președinte deoarece a obținut mai multe voturi din partea electorilor.

Un alt utilizator a scris „De ce nu s-a întâmplat asta la alegeri?”

PricewaterhouseCoopers, compania însărcinată cu numărarea şi contabilizarea voturilor exprimate de membrii Academiei de film americane (AMPAS) pentru desemnarea premiilor Oscar, şi-a cerut scuze pentru gafa stânjenitoare produsă în finalul ceremoniei şi a anunţat că va investiga acest incident. 

„Ne cerem scuze, cu sinceritate, faţă de «Moonlight», «La La Land», Warren Beatty, Faye Dunaway şi telespectatorilor care au urmărit gala Oscar pentru o eroare care a fost făcută în timpul anunţului referitor la premiul pentru cel mai bun film. Dintr-o eroare, celor doi prezentatori le-a fost înmânat plicul pentru o altă categorie şi, după ce s-a descoperit acest lucru, situaţia a fost corectată imediat. În prezent investigăm modul în care acest lucru a putut să se întâmple şi regretăm profund că s-a produs. Apreciem eleganţa cu care nominalizaţii, Academia, ABC şi Jimmy Kimmel s-au descurcat în acea situaţie”, a transmis PricewaterhouseCoopers într-un comunicat, citat de News.ro.

Acea eroare a generat una dintre cele mai haotice încheieri de ceremonie pentru o gală cinematografică din istoria recentă. Se pare că Warren Beatty şi Faye Dunaway au primit plicul care a anunţat victoria Emmei Stone la categoria „cea mai bună actriţă în rol principal”, deşi anunţul fusese făcut cu doar câteva momente mai devreme. Până când organizatorii şi-au dat seama de eroare, echipa filmului „La La Land” urcase deja pe scenă şi producătorii acestei pelicule îşi începuseră discursurile de mulţumire. Jordan Horowitz, unul dintre producătorii musicalului „La La Land”, i-a anunţat pe spectatorii şocaţi din Dolby Theatre: „A fost o greşeală. «Moonlight», voi aţi câştigat cel mai bun film”. 

 

Explicând acel incident, Warren Beatty a spus: „Vreau să vă spun ce s-a întâmplat. Am deschis un plic şi pe biletul din interior scria «Emma Stone, La La Land». De aceea am aruncat o privire lungă spre Faye şi apoi spre public. Nu am încercat deloc să fiu amuzant”.

Utilizatorii de pe reţelele de socializare par să confirme varianta spusă de Warren Beatty. Participanţi la gala Oscar de duminică seară, inclusiv Neil Patrick Harris, care a prezentat ceremonia din 2015, au publicat pe Twitter fotografii ale plicului buclucaş din mâinile lui Warren Beatty, care, după câte se pare, era într-adevăr plicul aferent categoriei „cea mai bună actriţă în rol principal”, relatează News.ro.

Nominalizaţii au părut însă la fel de uluiţi ca spectatorii şi telespectatorii. În culise, Emma Stone le-a dezvăluit reporterilor: ”Eu ţineam în mâinile mele biletul cu «cea mai bună actriţă»”.

Barry Jenkins, regizorul filmului ”Moonlight”, a spus tot în culise că nu i s-a oferit ”nicio explicaţie” pentru acel incident şi că Warren Beatty i-a arătat într-adevăr acel bilet, după ceremonie.

Academia de film americană nu a oferit nicio explicaţie oficială pentru acest incident, însă a transmis tuturor companiilor mass-media comunicatul primit de la PricewaterhouseCoopers.