Sari la conținut
News Alert

Meniul petrecerii de Oscar: pizza, caviar şi ciocolată

Governors Ball, petrecerea oficială de după Gala Oscar, organizată anul acesta pentru 1.500 de invitați, va include în meniul său 400 de pizza artizanale, zece kilograme de caviar și 7.000 de figurine Oscar din ciocolată, transmite Agerpres.

Luxury Business Day 2014

Foto: Gulliver/GettyImages

Cheryl Cecchetto, producătoarea evenimentului, a declarat că sala Ray Dolby Ballroom, adiacentă Teatrului Dolby unde se va desfășura Gala Oscarurilor, va fi supusă „unei transformări magice”Culoarea acestui an este roşu.

Popularul chef de origine austriacă Wolfgang Puck se va ocupa de meniul petrecerii, așa cum a făcut în ultimii 23 de ani. „Cred că în astfel de ocazii nimeni nu ezită să deschidă gura pentru puțin caviar, sau, în funcție de pofta de mâncare, pentru ceva mai consistent ca paste, sau anghinare umplute cu trufe negre”, a spus el. Meniul petrecerii de anul include aperitive care merg de la clasicele mini-hamburger din vită Kobe cu brânză cheddar, până la triunghiurile de tartar din ton picant și creveți cu mango, guacamole și sos alioli, precum și o gamă variată de sushi, fructe de mare și poke (salată de pește crud).

Pe lista preparatelor calde se află cartofi la cuptor cu caviar, plăcintă din pui cu trufe negre, costițe din vacă wagyu, sau preparate vegetariene precum varză de Bruxelles cu piure din semințe, salată de țelină cu iaurt, sorg și morcovi. Urmează şi o gamă variată de deserturi: înghețată, sorbet, gofre (waffle) și souffle de zmeură.

300 de bucătari vor prepara mâncarea. Ei vor găti şi 6.500 de pâini-statuetă cu somon fume, 160 kilograme de ton, 7.500 creveți, 250 de languste, 2.400 de covrigei, 170 kilograme scoici și 1.300 de stridii.

Vinurile sunt scoase din pivnițele cineastului Francis Ford Coppola şi vor purta eticheta „Director's Cut”: Cinema Premiere din 2013, Cabernet Sauvignon, Zinfandel, Merlot, Petite Sirah și Chardonnay Russian River.

Cea de-a 89-a Gală a premiilor Oscar are în noaptea de 26 februarie, la Teatrul Dolby din Hollywood, și este transmisă în Direct şi în exclusivitate în România de Digi24 şi DigiFilm.