Niciodată nu e prea târziu pentru un Oscar

Data publicării:
oscar

Cel mai în vârstă actor care a plecat de la gală cu o statuetă este Christopher Plummer, premiat la 82 de ani, pentru rolul secundar din "Beginners". Acolo, Plummer interpretează rolul sensibil al unui tată homosexual, ajuns la bătrâneţe.

La categoria Cea mai bună actriţă într-un rol principal, Jessica Tandy este deţinătoarea recordului! Ea avea 80 de ani atunci când a primit, în anul 1990, premiul pentru rolul deja devenit clasic din "Driving Miss Daisy".

O mai ştiţi pe Rose cea matură din "Titanic"? La 87 de ani, Gloria Stuart, interpreta personajului, a rămas cea mai în vârstă nominalizată la orice categorie de Oscar, din istorie. Ea deţine titlul de 18 ani. A jucat în ultimul film in 2004, regizat de Wim Wenders. Actriţa a murit la 100 de ani, în 2010.


Gala Premiilor Oscar, ajunsă de cea de-a 88 a ediţie, este transmisă în direct de la Los Angeles, pe 28 februarie. 

Sosirea vedetelor pe covorul roşu, predicţiile specialiştilor şi Gala prezentată de Chris Rock sunt transmise în direct, în exclusivitate în România, pe Digi24 şi Digi Film, de la ora 01.20 noaptea şi până în jurul orei 6 dimineaţa, ora României. 

Iubitorii de film se vor bucura de o transmisie live, fără pauze, în afara celor de la ceremonia din Los Angeles. Și în acest an, gazdele transmisiei vor fi criticul de film Irina Margareta Nistor și jurnalista Digi24 Oana Zamfir.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri