OSCAR 2017 |Nominalizările pentru cea mai bună actriță

Data actualizării: Data publicării:
Premiere Of Lionsgate's "La La Land" - Arrivals
Foto: Gulliver/Getty Images

Emma Stone, Natalie Portman, Meryl Streep, Ruth Negga și Isabelle Huppert sunt finalistele premiului Oscar pentru cea mai bună actriță în rol principal, a anunțat miercuri Academia americană de film, relatează AFP.

Premiere Of Lionsgate's "La La Land" - Arrivals
Foto: Gulliver/Getty Images

Natalie Portman, care interpretează rolul văduvei președintelui asasinat John F. Kennedy în "Jackie", și Emma Stone ("La La Land"), par să fie favorite la câștigarea premiului, deși nici contracandidatele lor Ruth Negga ("Loving"), Meryl Streep ("Florence Foster Jenkins") și Isabelle Huppert ("Elle") nu sunt lipsite de șanse, scrie Agerpres.

Actrița Amy Adams din "Arrival", considerată înainte de ceremonie una dintre favoritele la acest premiu, nu a fost nominalizată.

Isabelle Huppert (Elle)

Elle, adică Isabelle Huppert, ar putea deveni a două actriţa din istorie care va câştigă premiul Oscar pentru cea mai bună interpretare pentru un rol în limba franceză. Deocamdată, singura care a reuşit această performanţă este Marion Cotillard, interpreta cântăreţei Edith Piaf, în „La Vie en rose”. În „Elle”, Isabelle Huppert este Michele Leblanc, o femeie trecută de 50 de ani, independentă şi de succes, care este victima unui abuz. Personajul intră într-un joc de-a şoarecele şi pisica în încercarea de a află cine este autorul atacului.

Ruth Negga (Loving)

Pe actriţa de origine etiopiană Ruth Negga aţi mai văzut-o în filme de box office precum „World War Z” și „Warcraft”. Acum este pentru prima dată nominalizată la Oscar pentru rolul din drama biografică Loving. Negga o interpretează pe Mildred, o femeie de culoare care se luptă în justiţie pentru a-i fi recunoscută căsătoria cu un bărbat alb. Acţiunea are loc în anii 60 când segregarea rasială era în floare în America, iar povestea este reală. Cazul lui Mildred şi Richard Loving a ajuns până la Curtea Supremă.

Natalie Portman (Jackie)

Acum șase ani câştiga primul Oscar din cariera ei pentru rolul din „Black Swan”. Acum Natalie Portman o interpretează pe fosta primă-doamnă a Statelor Unite, misterioasa Jackie Kennedy, cunoscută pentru stilul şi rafinamentul ei, dar şi pentru faptul că şi-a ţinut viaţa personală departe de ochii publicului. Filmul o arată pe Jacqueline Kennedy înainte şi după asasinarea lui JFK în 1963, iar povestea este concentrată mai ales pe primele zile după moartea preşedintelui. Portman se află la a treia nominalizare la Oscar.

Emma Stone (La La Land)

După ce acum doi ani a fost pentru prima dată pe lista scurtă la Oscar cu rolul din „Birdman”, acum Emma Stone este din nou nominalizată pentru rolul din „La La Land”. Stone o interpretează pe Mia, o tânără care aspiră să devină actriţă şi care se îndrăgosteşte de un muzician, şi el la început de drum. Cântă, dansează, joacă teatru, într-un mod care nu seamănă cu cel al starurilor din musicalurile consacrate, spun criticii, care remarcă naturaleţea tinerei actriţe.

Meryl Streep (Florence Foster Jenkins)

Când spui Meryl Streep în aceeași propoziție cu Premiile Oscar, nu ai cum să nu-ți amintești de Meryl Streep autoironizându-se: „Her. Again!”, în traducere „Ea, din nou!”. Asta pentru că are o carieră de peste 35 de ani, 20 de nominalizări şi trei Oscaruri câştigate. În ultimul deceniu, Meryl Streep se poate lăuda că a fost nominalizată de către Academia Americană de film la un interval de doi ani. Streep este în cărţi pentru un Oscar, cu rolul unui personaj real. Florence Foster Jenkins a fost o americancă excentrică al cărei vis era să cânte, în ciuda faptului că nu avea talent. Deşi a fost luată în derâdere la vremea respectivă, Florence este cunoscută pentru faptul că nu a renunţat la pasiunea ei. La fel ca personajul său, Meryl Streep nu are de gând să se retragă de pe scenă. Din cu totul alte motive, evident.

Cea de-a 89-a ediție a Galei Premiilor Oscar este transmisă în direct de la Los Angeles pe 26 februarie şi poate fi vizionată şi fără traducere în limba română la Digi24 şi Digi Film.

Sosirea vedetelor pe covorul roşu din faţa renumitului Dolby Theatre din Hollywood, interviurile, ţinutele şi Gala Oscar prezentată de Jimmy Kimmel se văd în noaptea de duminică spre luni (26 spre 27 februarie), la Digi24 şi Digi Film, de la ora 02:00 şi până în jurul orelor 06:30 - 7:30.

Intraţi pe site-urile digi-film.ro sau digi24.ro, propuneţi favoriții dumneavoastră şi puteţi câştiga produse originale OSCAR sau unul din cele trei sisteme Home Cinema performante! Pentru mai multe detalii, accesaţi digi-film.ro sau digi24.ro. Înscrierile la concurs au loc în perioada 24-26 februarie, iar tragerea la sorți are loc pe 27 februarie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri