Sari la conținut
News Alert

O altă gafă la gala Oscar 2017: videoclip comemorativ cu imaginea unei femei care este în viaţă

Gafa de proporţii a organizatorilor celei de-a 89-a ediţii a galei premiilor Oscar, prin anunţarea eronată a trofeului suprem – cel mai bun film al anului, pentru ”La La Land”, deşi membrii Academiei de film americane au votat pelicula ”Moonlight” -, a fost însoţită de o altă eroare, ce s-a produs atunci când un videoclip comemorativ a inclus o fotografie a unei femei care este în viaţă, informează Variety citat de News.ro.

85th Annual Academy Awards - Fan Arrivals

Foto: Gulliver/Getty Images

Janet Patterson, un designer de costume australian, nominalizată de patru ori la Oscar, pentru contribuţiile sale la filmele ”The Piano”, “Portrait of a Lady”, “Oscar and Lucinda” şi “Bright Star” a decedat în octombrie 2016.

Numele şi funcţia acesteia au fost menţionate corect în montajul videoclipului comemorativ, dar fotografia utilizată a fost a unui producător de film australian în viaţă, Jan Chapman.

Jan Chapman şi Janet Patterson au lucrat împreună la filmul ”The Piano”.

Academia de film americană încă nu a comentat eroarea.

Secţiunea ”In Memoriam” a fost controversată, pentru că un număr de celebrităţi care au decedat în anul 2016, între care s-au numărat Garry Shandling şi Florence Henderson, nu au fost incluşi, chiar dacă au fost mai cunoscuţi pentru carierele lor în televiziune.

Bill Paxton, care a decedat în acest weekend, nu a fost inclus în secţiunea ”In Memoriam”, dar a fost menţionat în timpul galei premiilor Oscar de Jennifer Aniston.

În total, filmul ”Moonlight” a câştigat trei premii, impunându-se la categoriile ”cel mai bun film”, ”cel mai bun scenariu adaptat” şi ”cel mai bun actor în rol secundar”.

Musicalul ”La La Land” a triumfat în şase categorii - ”cel mai bun regizor”, ”cea mai bună actriţă în rol principal”, ”cea mai bună regie artistică”, ”cea mai bună imagine”, ”cea mai bună coloană sonoră” şi ”cel mai bun cântec original”.