Sari la conținut

OSCAR 2016. Filmele care n-au ratat niciun premiu

 

„It happened one night" este primul film care a câştigat Oscaruri la toate aceste cinci categorii. Acesta s-a lansat în 1934 şi spune povestea lui Ellie, o coafeză răsfăţată care se căsătoreşte cu vânătorul de averi supranumit „Regele" Westly, în ciuda opoziţiei tatălui ei. Cele două personaje principale, interpretate de Claudette Colbert şi Clark Gable, au câştigat şi simpatia publicului, nu doar a membrilor Academiei.

41 de ani mai târziu, un alt film dădea lovitura: „Zbor deasupra unui cuib de cuci", regizat de Milos Forman, cu Jack Nicholson în rol principal. Adaptarea după romanul lui Ken Kesey, despre pacienţii de la un spital de nebuni condus de o asistentă plină de cruzime, a devenit un clasic în istoria filmului.

Iar în 1991, „Tăcerea mieilor", cu Anthony Hopkins şi Jodie Foster a fost al treilea şi ultimul film care a reuşit această performanţă. Şi, până în ziua de azi, povestea agentei FBI Clarisse Starling şi a criminalului în serie Hannibal Lecter rămâne una dintre cele mai atipice care a triumfat la Oscaruri.


Gala Premiilor Oscar, ajunsă de cea de-a 88 a ediţie, este transmisă în direct de la Los Angeles, pe 28 februarie. 

Sosirea vedetelor pe covorul roşu, predicţiile specialiştilor şi Gala prezentată de Chris Rock sunt transmise în direct, în exclusivitate în România, pe Digi24 şi Digi Film, de la ora 01.20 noaptea şi până în jurul orei 6 dimineaţa, ora României. 

Iubitorii de film se vor bucura de o transmisie live, fără pauze, în afara celor de la ceremonia din Los Angeles. Și în acest an, gazdele transmisiei vor fi criticul de film Irina Margareta Nistor și jurnalista Digi24 Oana Zamfir.