Sari la conținut

OSCAR |Povestea celui care a câștigat cele mai multe premii ale Academiei

Poate nimeni nu cunoaşte mai bine bucuria de a câştiga un premiu al Academiei decât... Walt Disney, cel care a primit cele mai multe statuete din istorie: 26, şi cele mai multe nominalizări: 59!

Premii Oscar GettyImages-139778756-2

Foto: Getty Images

Poate nimeni nu cunoaşte mai bine bucuria de a câştiga un premiu al Academiei decât... Walt Disney, cel care a primit cele mai multe statuete din istorie: 26, şi cele mai multe nominalizări: 59!

În anul 1932, la vârsta de 31 de ani, Walt Disney ajungea la cea de-a cincea gală a Premiilor Oscar. Acolo, a fost recompensat cu un Oscar onorific pentru crearea celebrului Mickey Mouse, dar şi o statuetă pentru cel mai bun scurtmetraj animat, "Flowers and Trees". La următoarele şapte gale ale Oscarurilor, Disney a primit mai multe nominalizări, dar a şi obţinut numeroase premii.

De altfel, Academia Americană de Film l-a premiat în anul 1939 pentru "Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici" cu un Oscar de dimensiuni normale şi şapte mai mici! Premiul de atunci a fost acordat pentru "inovaţia adusă pe marele ecran, care a fermecat milioane de oameni".

Anul 1954 a fost anul Disney. Acesta a reuşit, ca în basme, să câştige cât n-au câştigat alţii în 50 de ani: nu mai puţin de patru statuete Oscar! Pentru cel mai bun scurtmetraj, cel mai bun scurtmetraj animat, cel mai bun documentar şi cel mai bun scurtmetraj documentar.

"Walt Disney a fost un dictator care a condus studioul său cu o mână de fier. Acelaşi Walt Disney a fost un om generos care iubea să-i facă pe alţii fericiţi", aşa l-au descris jurnaliştii americani pe cineastul care a adus zâmbetul pe buzele copiilor de toate vârstele.


Cea de-a 89-a ediție a Galei Premiilor Oscar este transmisă în direct de la Los Angeles pe 26 februarie şi poate fi vizionată şi fără traducere în limba română la Digi24 şi Digi Film.

Sosirea vedetelor pe covorul roşu din faţa renumitului Dolby Theatre din Hollywood, interviurile, ţinutele şi Gala Oscar prezentată de Jimmy Kimmel se văd în noaptea de duminică spre luni (26 spre 27 februarie), la Digi24 şi Digi Film, de la ora 02:00 şi până în jurul orei 07:30.

Intraţi pe site-urile digi-film.ro sau digi24.ro, propuneţi favoriții dumneavoastră şi puteţi câştiga produse originale OSCAR sau unul din cele trei sisteme Home Cinema performante! Pentru mai multe detalii, accesaţi digi-film.ro sau digi24.ro. Înscrierile la concurs au loc în perioada 24-26 februarie, iar tragerea la sorți are loc pe 27 februarie.

Pe aceeași temă