Sari la conținut

Singurul film interzis minorilor care a fost recompensat cu un premiu Oscar

„Midnight Cowboy”, un film  din 1969, a primit nu mai puţin de trei statuete Oscar, în ciuda faptului că a fost lansat cu ratingul „X", adică interzis minorilor sub 17 ani.

Filmul urmăreşte aventurile texanului Joe Buck, interpretat de Jon Voight, în New York-ul anului 1969. Joe vrea să devină gigolo la oraş, dar viaţa lui se schimbă atunci când îl cunoaşte pe Ratso, un escroc interpretat de Dustin Hoffman. „Midnight Cowboy” a fost lăudat pentru modul în care portretizează alienarea urbană şi influenţa nefastă pe care societatea modernă o are asupra individului.

Ca urmare a succesului său la Oscar, filmul a primit o nouă evaluare în 1971 - a primit ratingul „R”, adică tinerii sub 17 ani puteau să îl umărească însoţiţi de un părinte sau tutore. Una peste alta, scenariul filmului este un exemplu excelent pentru felul în care un roman poate deveni... de Oscar.

Festivitatea de decernare a premiilor Academiei Americane de anul acesta va fi transmisă în noaptea de duminică spre luni, în direct şi în exclusivitate de Digi Film si Digi24.

Intraţi pe site-urile digi-film.ro sau digi24.ro, propuneţi favoriții dumneavoastră şi puteţi câştiga produse originale OSCAR sau unul din cele trei sisteme Home Cinema performante! Pentru mai multe detalii, accesaţi digi-film.ro sau digi24.ro. Înscrierile la concurs au loc în perioada 24-26 februarie, iar tragerea la sorți are loc pe 27 februarie.

Pe aceeași temă