Sari la conținut

OSCAR 2016|„The Revenant”, explicat de DiCaprio și Inarritu

 „Hugh Glass este un supravieţuitor. Face parte din folclorul american. Cunoştea vestul Americii mai bine decât oricine”, spune Leonardo DiCaprio, cel care dă viață eroului principal.

„Era un teritoriu necunoscut, plin de animale, de bogăţii”, detaliază Alejandro Inarritu, regizor și scenarist.

„Primeşte însărcinarea de a duce această echipă de vânători prin sălbăticie. Pe drum, este rănit de un urs grizzly. Este lăsat să moară de către echipa lui de vânătoare, aşa că se zbate pentru a supravieţui”, rezumă DiCaprio subiectul filmului în care joacă.

„E distrus emoţional. Şi fizic”, spune Inarritu despre erou.

„Se târăşte pe tot parcursul teritoriilor sălbatice din America. E singur, în toiul iernii. Nu are arme şi nici mijloace de supravieţuire, în afară de blana lui de urs, care este în mod ironic un simbol al morţii lui şi îi dă viaţă”, explică Leonardo DiCaprio.

„Este o aventură a supravieţuirii. A rezistenței, a găsirii de resurse nebănuite, a răzbunării...”, arată regizorul Inarritu.

„Acea călătorie devine un soi de drum spiritual, în multe feluri, pentru Hugh Glass”, spune Leonardo DiCaprio.

„Ce face pe cineva să supravieţuiască cu atâta durere? Există frumuseţe în atâta duritate? Ce vine după răzbunare?” - sunt întrebările pe care și le-a pus Alejandro Inarritu atunci când a pornit acest proiect.

Pentru acest rol, Leonardo DiCaprio a mâncat ficat crud de bizon, a învățat să tragă cu muscheta, să facă focul şi să vorbească în două limbi amerindiene. Actorul a declarat că rolul a fost cea mai mare provocare din cariera lui.

„Alejandro a înţeles nu doar epoca, dar şi armele din acea epocă. Tehnicile de supravieţuire, cum erau aceşti vânători...Aveau nevoie de un minut ca să-şi reîncarce muschetele. Cel puţin”, remarcă actorul.

„Tabăra în care am fost ne-a ajutat să-i înţelegem pe aceşti tipi şi aptitudinile lor”, spune Will Poulter, cel care joacă personajul Jim Bridger.

„Am călărit mult, am aruncat cu securea, am învăţat cum să supravieţuim în sălbăticie”, confirmă Domnhall Greeson, alias „Andrew Henry”.

„Am muncit mult pentru a mă asigura că sunt fidel comunităţilor prezentate, pentru ca totul să fie realist”, mărturisește regizorul Alejandro Inarritu.

„Ca spectator, vrei să te poţi scufunda într-o lume complet diferită. Alejandro chiar a reuşit acest lucru”, este de părere Leonardo DiCaprio.

Filmările au avut loc doar pe lumină naturală, în locaţii foarte îndepărtate una de cealaltă. De aceea producţia a durat opt luni, deşi s-a filmat în doar 80 de zile.

„O parte importantă a acestui film, din punct de vedere al designului, au fost locaţiile”, spune Jack Fisk, scenograf.

„Traseul lui Glass prin acest peisaj dur, de iarnă, a fost o provocare pentru toată echipa”, spune DiCaprio.

„Fiecare locaţie trebuia să aibă soarele în locul potrivit, pentru a putea filma cu lumina potrivită, la ora potrivită. E foarte dificil să filmezi în natură. Mai ales când ieşi şi vezi distanţele între locaţii”, arată Inarritu.

The Revenant" este în mod clar biletul de Oscar al lui Leonardo DiCaprio. Dacă sunteţi curioşi să-l vedeți, o puteți face mergând la cinematograf. 

Citiți și:

„The Revenant”, ridiculizat de C.T. Popescu: N-am înțeles nici până acum ce se întâmplă în capul dlui Inarritu


Pe aceeași temă