Sari la conținut

Oscar 2017 | Casey Affleck, cel mai bun actor în rol principal

Casey Affleck a fost recompensat cu premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal, pentru interpretarea din „Manchester by the Sea”, la cea de-a 89-a gală de decernare a premiilor Academiei de film americane. Actorul american a mai fost nominalizat la Oscarul pentru rol secundar în anul 2008 pentru rolul din pelicula „The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford”.

89th Annual Academy Awards - Press Room

Foto: Gulliver/ Getty Images

Acesta este primul Oscar câştigat de actorul american.  Casey Affleck i-a învins la categoria „cel mai bun actor în rol principal” pe Andrew Garfield („Hacksaw Ridge”), Ryan Gosling („La La Land”), Viggo Mortensen („Captain Fantastic”) şi Denzel Washington („Fences”).

În lacrimi, Affleck i-a mulțumit în discursul său de acceptare lui Denzel Washington, actorul pe care cei mai mulți critici l-au desemnat favorit pentru Oscarul pentru cel mai bun actor în rol principal.

Unul dintre primii oameni de la care am învățat cum să joc a fost Denzel Washington și abia în această seară l-am cunoscut așa că îți mulțumesc. Și tuturor celorlalți nominalizați care au făcut o treabă minunată sunt mândru să fiu aici alături de voi, sunteți foarte curajoși și vă admir”, a spus Casey Affleck.

Nominalizarea lui Casey Affleck pentru interpretarea din „Manchester by the sea” a fost umbrită de reapariția unor acuzații de hărțuire sexuală în presa americană. Actorul a ajuns în 2010 la o înțelegere în afara instanței cu cele două femei care l-au acuzat de hărțuire. Artistul american nu a discutat în presă despre acest subiect. 

Actorul a fost nominalizat de-a lungul timpului la Oscar, Globurile de Aur și SAG. Este cunoscut mai ales pentru rolurile din „ Good Will Hunting”, „Ocean's Eleven”, „The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford” și „Gone Baby Gone”.

Fratele mai mic al lui Ben Affleck este specializat în fizică, astronomie și filosofie la Universitatea Columbia din New York. 

Căsătorit cu actrița Summer Phoenix, cei doi au împreună doi fii. Affleck este vegetarian convins și susținătorul unor organizații pentru drepturile animalelor, precum PETA și Farm Sanctuary.