Oscar 2017. Nominalizările la categoria cel mai bun actor

Data publicării:
andrew garfiel imdb

Pentru al treilea an consecutiv, Digi24 şi Digi Film vor transmite, în direct şi în exclusivitate, festivitatea de decernare a premiilor Academiei Americane de Film. Digi24 prezintă portretele celor care se luptă pentru titlul de cel mai bun actor în rol principal.

Casey Affleck (Manchester By The Sea)

Casey Affleck nu este cunoscut doar pentru că este fratele mai mic al lui Ben Affleck ci şi pentru roluri în filme sonore precum Interstellar, Gone baby gone sau Ocean`s Eleven, Twelve şi Thirteen. În 2008 era pentru prima dată nominalizat la Oscar pentru rolul din The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford. Iar în 2017 este la a două nominalizare pentru rolul principal din Manchester by the sea. Îl interpretează pe Lee Chandler, un bărbat care este nevoit să aibă grijă de nepotul sau după ce tatăl acestuia, fratele sau, moare. Pentru interpretarea lui, Affleck a fost deja desemnat că fiind cel mai bun actor într-un film drama la Globurile de aur şi este considerat favorit în cursa pentru un Oscar.

Andrew Garfield (Hacksaw Ridge)

Pe Andrew Garfield l-aţi mai văzut în The Social Network, filmul care spune povestea reţelei de socializare Facebook, sau în The Amazing Spider-Man 1 şi 2, dar filmul care i-a adus prima nominalizare la Oscar este Hacksaw Ridge, regizat de Mel Gibson. Garfield îl interpretează pe Desmond T. Doss, un obiector de conştiinţa care s-a înrolat voluntar în armata şi care a reuşit să ducă la capăt serviciul militar în calitate de medic, fără să pună mâna pe armă. A reuşit, de unul singur şi fără să tragă măcar un glonte, să salveze vieţile a zeci de camarazi răniţi pe front, sub focul inamicului. Personajul interpretat de Garfield a fost unul real, adevăratul Desmond Doss fiind decorat cu Medalia de Onoare pentru curajul sau, de către preşedintele american Harry Truman.

Ryan Gosling (La La Land)

Ryan Gossling s-a făcut remarcat în 2004 când a jucat rolul îndrăgostitului incurabil din The Notebook. De atunci însă, actorul a ales roluri din ce în ce mai complexe precum cel din Half Nelson, pentru care a fost nominalizat la Oscar, Fracture, Blue Valentine sau The Big Short, filmul care spune povestea crizei economice din 2008. Acum Gossling este la a două nominalizare la Oscar cu rolul artistului din musicalul La La Land. Sebastian este un împătimit al jazzului care visează să-şi deschidă propriul club, în care să se audă numai jazz. În pielea lui Sebastian, Gossling dansează şi cânta dumnezeieşte şi a primit deja Globul de aur pentru cel mai bun actor într-o comedie sau musical, fiind astfel favorit în cursa pentru un Oscar.

Viggo Mortensen (Captain Fantastic)

Ultima oară a fost nominalizat la Oscar acum 10 ani pentru rolul din Eastern Promises, dar toată lumea îl ştie pe Viggo Mortensen pentru interpretarea lui Aragorn din trilogia Lord of the Rings. De la personajul fantastic Aragorn, actorul a trecut la „Captain Fantastic", filmul pentru care e nominalizat acum la Oscar. Numai că Ben, personajul interpretat de el, este un om cât se poate de real, fără puteri supranaturale. Ce îl face fantastic este stilul de viaţă, faptul că îşi creşte cei 6 copii departe de oraş, într-o pădure din nord-vestul Pacificului. Ben le oferă cea mai riguroasă educaţie fizică şi intelectuală cu putinţă, însă lucrurile se complică atunci când se pune problema că el să fie decăzut din drepturile părinteşti.

Denzel Washington (Fences)

Denzel Washington nu este considerat favoritul acestei categorii dar, spre deosebire de contracandidaţii săi, deţine deja două Oscaruri: unul primit în 1990 pentru rolul din Glory şi unul din 2002 pentru Training Day. Este campion şi la capitolul nominalizări, a strâns 7 cu cea de anul acesta. Fences este filmul în care Denzel Washington joacă rolul lui Troy Maxson, un bărbat de culoare trecut de 50 de ani, care lucrează că gunoier, deşi în tinereţe fusese un jucător de baseball de succes. Tată şi soţ, Troy încearcă să îşi susţină familia şi să îşi crească fiii cum poate mai bine, însă frustrările şi diferenţele dintre generaţii îşi spun cuvântul în relaţia dintre personaje în această pelicula a cărei regie este semnată tot de Denzel Washington.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri