OSCAR 2018. Povestea celebrei statuete

Data actualizării: Data publicării:
Premii Oscar GettyImages-139778756-1

Celebra statuetă Oscar a fost înmânată până acum în 2.947 de exemplare. A fost concepută de un director de creaţie de la studiourile MGM, care şi-a imaginat un cavaler care stă pe o rolă de film şi ţine o sabie.

Dar cum şi-a primit porecla premiul Academiei Americane de Film? Cea mai vehiculată legendă spune că bibliotecara Academiei, Margaret Herrick, a remarcat că statueta seamănă cu unchiul ei, Oscar. Numele a fost adoptat „oficial” de Academie în anul 1939.

În cei 88 de ani de când se decernează Premiile Academiei, un singur om numit Oscar în buletin a câştigat două premii...cu acelaşi nume: compozitorul Oscar Hammersmith.

Dacă vor să-şi vândă premiul, câştigătorii sau moştenitorii lor trebuie întâi să-l returneze Academiei Americane, care poate răscumpăra trofeul pentru un dolar, potrivit unei reguli din 1951. În urmă cu patru ani, 15 statuete, oferite înainte de anul 1950, au fost scoase la licitaţie şi vândute cu peste 3 milioane de dolari. Dintre acestea, Oscarul primit de Orson Welles pentru „Citizen Kane”, a fost vândut cu 860.000 de dolari.

Pentru că nu este cunoscut numărul exact de trofee oferite în fiecare an, statuetele în plus rămân în seiful Academiei. Acestea sunt oferite la următoarea gală a Premiilor Oscar.

Toate știrile despre premiile Academiei Americane de Film le găsiți în secțiunea specială a site-ului Digi24.ro, Goana după aur.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri