Sari la conținut

Premiile Oscar, tribună pentru mesaje politice

E seara premiilor Oscar, aşteptată de cinefilii din toată lumea. Nu e doar un eveniment cinematografic, ci şi o tribună a mesajelor politice, mai cu seamă în acest an. Cele mai multe dintre starurile de la Hollywood s-au declarat oponenţi ai lui Donald Trump. Au şi protestat înaintea ceremoniei din seara aceasta, care va fi transmisă în direct la Digi24 şi DigiFilm.

Petrecerea tradiţională care preceda gala Oscarurilor a fost înlocuită cu o manifestaţie anti-Trump. În jur de 1000 de oameni, în frunte cu numeroşi artişti, s-au strâns în Beverly Hills, ca să conteste restricţiile impuse de Donald Trump asupra cetăţenilor a 7 ţări majoritar musulmane.

Jodie Foster, actriţă: A venit momentul să rezistăm.

Protestul a avut loc în faţa sediului Uniunii Impresarilor de la Hollywood, o forţă în cetatea filmului american, care a şi sponsorizat mitingul.

Jeremy Zimmer, şeful Uniunii Impresarilor de la Hollywood: Având în vedere ce se întâmplă în lume, nu este oare momentul să ne folosim resursele, timpul şi influenţa pentru a vorbi despre ce se întâmplă?

Mulţimea a primit un mesaj special de la regizorul iranian Asghar Farhadi, care este nominalizat la Oscar, dar care nu poate intra în Statele Unite din cauza noilor restricţii impuse de preşedintele american.

Asghar Farhadi, regizor: Vă transmit cele mai calde urări din Teheran. Sper că această mişcare va continua şi se va extinde să lupte şi cu alte nedreptăţi.

Premiile Oscar au fost şi în trecut o tribună de la care artiştii şi-au exprimat nemulţumirile politice.