Sari la conținut

Sacrificii pentru Oscar

Anne Hathaway a fost premiată pentru rolul secundar din „Les Miserables”. Ea a trebuit să slăbească 13 kilograme, din care cinci înainte de filmări şi restul în timpul filmărilor. „Aveam o dietă de înfometare, pentru că trebuia să arăt aproape pe moarte în film. Practic, nu am mâncat timp de 13 zile”, a povestit ea.

Matthew McConaughey şi Jared Leto au interpretat doi bolnavi de SIDA în producţia „Dallas Buyers Club”, apărută în anul 2013. Amândoi au slăbit peste 20 de kilograme şi tot amândoi au plecat acasă cu câte un Oscar pentru rolurile lor. „Mi-era mereu foame şi eram iritabil. Corpul meu semăna cu un pui de pasăre cu ciocul deschis, care zbiera: hrăneşte-mă!”, a povestit McConaughey.

Este una dintre cele mai frumoase actriţe, dar Nicole Kidman a trebuit să se urâţească pentru a lua Oscarul cu rolul din „The Hours”. Pentru a semăna mai bine cu scriitoarea Virginia Woolf, Kidman a purtat un nas fals.

Dar nimeni nu s-a urâţit mai mult decât Charlize Theron. Aceasta s-a îngrăşat 15 kilograme pentru rolul unei criminale în serie din „Monster”. Şi-a ras sprâncenele şi a purtat o proteză dentară pentru rol. Dar aşa a ajuns să fie prima actriţă din Africa de Sud câştigătoare de Oscar. Pentru Theron, una dintre cele mai frumoase femei din lume, procesul de îngrăşare a fost chiar plăcut: a mâncat gogoşi cu cremă până s-a săturat şi a avut mereu la ea câte o pungă de chipsuri.

Urmăriți istoria celor mai dorite premii din cinematografie pe site-ul deOscar.ro!


Gala Premiilor Oscar, ajunsă de cea de-a 88 a ediţie, este transmisă în direct de la Los Angeles, pe 28 februarie. 

Sosirea vedetelor pe covorul roşu, predicţiile specialiştilor şi Gala prezentată de Chris Rock sunt transmise în direct, în exclusivitate în România, pe Digi24 şi Digi Film, de la ora 01.20 noaptea şi până în jurul orei 6 dimineaţa, ora României. 

Iubitorii de film se vor bucura de o transmisie live, fără pauze, în afara celor de la ceremonia din Los Angeles. Și în acest an, gazdele transmisiei vor fi criticul de film Irina Margareta Nistor și jurnalista Digi24 Oana Zamfir.