Singura femeie care a câștigat Oscarul pentru regie

Data actualizării: Data publicării:
GettyImages-475723137

Doar patru femei au fost nominalizate la premiul pentru regie, de-a lungul celor aproape o sută de ani de când se decernează Oscarurile.

Prima a fost Lina Wertmuller, în anul 1977, pentru filmul „Seven Beauties”. A urmat Jane Campion, în 1994, cu „The Piano”. Au trecut zece ani până când Sofia Coppola a concurat în această categorie cu filmul ei, „Lost in Translation”.

Dar abia în anul 2010 gheaţa a fost spartă şi Kathryn Bigelow a devenit prima - şi, până acum, singura regizoare care a câştigat trofeul, datorită lui „The Hurt Locker”.

Victoria ei a fost una semnificativă, dacă ne gândim că principalul concurent, James Cameron, fostul soţ al lui Bigelow, a regizat super producția „Avatar”.

„The Hurt Locker” a costat 15 milioane de dolari şi a încasat 49 de milioane. În schimb, „Avatar” a fost realizat cu 237 de milioane de dolari şi este, în continuare, cel mai profitabil film din toate timpurile, cu încasări de aproape 3 miliarde de dolari.

Sper că multe femei vor câştiga de acum înainte”, a spus Bigelow în culise, după ce a luat premiu. Au trecut însă 6 ani de atunci şi nicio femeie nu a mai fost măcar nominalizată...

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri