Ajutoarele lui Mov Crăciun au ajuns la Frumuşani

Data actualizării: Data publicării:
mov frumusani

Magia sărbătorilor a ajuns şi în Frumuşani, judeţul Ilfov. Ajutoarele lui Mov Crăciun au ajuns la 29 de copii premianţi din localitate. Cei mai mulţi dintre ei nu au primit niciodată o jucărie nouă, iar hainele sunt purtate până se rup. Spiriduşii moşului, ajutaţi de preotul din localitate, care are grijă să le mai ofere din când în când o masă caldă, le-au luminat Crăciunul cu daruri.

Pentru mulţi copii din Frumuşani, localitate situată la doar 16 kilometri de Bucureşti, Crăciunul arată diferit. Pe aici, Moş Crăciun nu trece în fiecare an. Copiii se bucură şi de lucrurile simple şi de multe ori îşi fabrică singuri jucăriile din te miri ce.

„Îl întreb, Mituş, ce-ai în cutie, ai primit un cadou de la şcoală? Şi a zis nu, este o cutie goală. Şi ce faci cu ea? Poate o să îmi trebuiască. Şi era numai zămbet pe ochii lui, se bucura de acea cutie goală”, spune George Smărăndoiu, preotul din Frumuşani.

Anul acesta, Mituş a primit, în sfârşit, o cutie plină de la Mov Crăciun.

Ajutoarele lui Mov Crăciun i-au oferit daruri şi lui Robert, un copil care a primit o lovitură cruntă acum două luni: şi-a pierdut mama.

La fel de bucuros la vederea cadourilor este şi Liviu. Mai are un an până termină gimnaziul, dar ştie deja ce vrea să facă în viaţă: vrea să devină preot.

Fiecare copil din Frumuşani are o poveste asemănătoare cu cea a lui Liviu, Robert sau Mituş. Sărăcia şi neajunsurile de acasă îi fac să uite că sunt la vârsta la care problemele nu ar trebui să le înnegrească gândurile. Singurul care le luminează viaţa în fiecare zi este preotul din localitate. Are grijă de fiecare ca şi cum ar fi copilul lui.

„Cadourile pentru ei reprezintă ceva ieşit din comun, indiferent cât de mic ar fi ei preţuiesc cadoul respectiv, o bomboană sau un creion, pentru ei orice este mai mult decât nimic”, spune preotul.

Sursa: Digi24 TV

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri