Micul pictor și mica balerină, ajutați de Mov Crăciun

Data publicării:
copii

De mai bine de șapte ani, Antonio şi Izabella Florea locuiesc împreună cu mama lor, într-o căsuță închiriată. Le este greu, dar nu se plâng. Se au unul pe celălalt. Câțiva oameni cu suflet bun îi ajută să-și plătească chiria. Copiii visează că într-o zi să ajungă mari artişti şi să răsplătească toate eforturile mamei lor.

Antonio şi Izabella nu au un loc pe care să îl numească acasă. S-au mutat până acum de şase ori în opt ani. Mama lor îi creşte singură, după ce a decis să divorţeze.

Raluca Zdrobis: Nici măcar pensie alimentară nu plăteşte. Are pensie stabilită de 250 pentru ambii copii şi m-a dat în judecată ca să o micşoreze. I se pare că 250 de lei pentru doi copii este o sumă mult prea mare. Este foarte greu. Nu pot munci foarte mult din două puncte de vedere: Unu, nu are cine să se ocupe de ei, fiind doar eu şi în al doilea rând nu fac faţă fizic unui program complet, sunt nevoită să lucrez part-time şi colaborări.

Raluca a găsit sprijin la o asociaţie, care i-a îndrăgit imediat pe Antonio şi Izabella. Aici primesc ajutorul de care au nevoie.

Diana Ionaşcu, coordonator de marketing şi comunicare As. United Way România: Raluca este unul dintre cei 2.300 de adulţi pe care United Way îi sprijină în eforturile lor de a-şi regăsi un drum în viaţă şi de a se reintegra în termeni sociali şi economici.

Natalia Ungureanu, Asociaţia Touched România: Ajutăm emoţional, fizic, psihologic şi medical. Ne-am luat acest rol foarte serios pentru că am văzut că este mămică serioasă, harnică, care are foarte mare potenţial, dar din cauza problemelor de sănătate şi pentru că este mămică singură, are nevoie de ajutor.

Raluca Zdrobis: Este foarte dificil. Fac nişte compromisuri. De multe ori lucrez în proiecte în care sunt prost plătită, dar le accept pentru că banii ăia mă ajută, lucrez noaptea foarte mult.

Tânăra mama lucrează să le poată susţine pasiunile: pictura şi baletul. Antonio a intrat anul acesta la Liceul de Arte Plastice Nicolae Tonitza din Bucureşti, iar Izabella se antrenează de câteva ori pe săptămână ca să ajungă o mare balerină. Costurile sunt însă foarte mari şi familia se descurcă greu. Faptul că sunt uniţi o face însă pe Raluca să lupte în continuare.

Raluca Zdrobis: Am noroc de copii extraordinari. Dacă ei nu ar fi fost atât de buni, nu m-aş fi descurcat. Să creşti doi copii de unul singur e foarte greu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri