Sari la conținut

Mov Crăciun dăruieşte un viitor | Copilul care a învățat să picteze pe pereții casei

Mauro Ifrim are opt ani şi o pasiune care lasă urme.

„Prima dată am desenat pe pereţi. A doua oară am desenat la grădiniţă şi prin grupa a doua am început să îi zic lui mama să mă ducă la curs de pictură”, spune el.

Îl duceam mânuță și mâzgăleam împreună. Și mâzgăleam împreună pe toți pereții, abia zugrăvisem”, povestește Mihaela Ifrim, bunica lui Mauro.

Mauro îi spune mami bunicii lui. Cei doi trăiesc din pensia femeii, de numai câteva sute de lei.

„Îmi place de bunica mea, de mami, pentru că mereu mă ajută și la fel și la lecții. Când nu știu ceva, mă ajută”, spune Mauro.

„Important este ca el să învețe cât mai bine, nu pot să spun, știu eu, de a deveni un tocilar, dar de a învăța foarte bine și a ieși cu o meserie bună în viață, a deveni ceva”, spune bunica lui Mauro.

Mami meu m-a învățat să ofer şi să iubesc tot ce e în jurul meu. Şi animalele, mai ales”, spune copilul.

Mauro are o fire de artist. Este sensibil, cald, iar pe lângă pictură îi place și dansul.

„Mai îmi dau drumul la muzică prin casă, dansez...”, spune el.

„Este un copil foarte vesel, foarte bun, optimist... Are încredere în el și e foarte pasionat”, spune Ana Maria Grigorescu, profesoara de pictură a lui Mauro.

Ca orice copil, Mauro are dreptul să viseze, să fie cine vrea el să fie. Așa că nouă, foștilor copii, nu ne rămâne decât să-l încurajăm.

Este foarte emotiv. Și îl mai întreb câteodată: de ce plângi, mami, puiul meu? Şi el zice: ştii, când mă fac mare vreau să fiu pictor, să vând foarte multe tablouri, să-ţi cumpăr ţie medicamente, să ştii, vreau să-mi cumpăr o casă la curte, cu multe flori, cu animale”, spune Mihaela Ifrim, bunica lui Mauro.

Mov Crăciun a pus deoparte, pentru fiecare copil, suma de 3000 de euro, din care o parte s-a transformat în lucruri pe care și le-a dorit Mauro: un telefon de la Digi Mobil, un televizor, o tabletă și un laptop de la Digi Net, îmbrăcăminte și încălțăminte de iarnă, un șevalet si obiecte pentru pictură, vouchere de cadouri și un coș mare de dulciuri.