Sari la conținut

„Toţi copiii azi zâmbesc”. Cadouri de la Mov Crăciun

Pentru cei mai mulţi dintre noi, sărbătorile îmbelşugate sunt un lucru firesc. Sunt însă oameni pentru care Crăciunul este o zi ca oricare alta, cu griji fără de sfârşit. Aşa e şi în familiile a 50 de copii săraci, din satele aflate în apropierea Dejului. Părinţii cu greu reuşesc să se descurce de la o zi la alta. În speranţa de a le aduce o frântură din bucuria sărbătorilor, o echipă Digi24 a ajuns la copii încărcată cu daruri. 

În jurul unui foc de tabără, 50 de copii aşteaptă nerăbdători o minune de Crăciun. Pentru ei, orice dar primit este prilej de bucurie.

Printre copiii înscrişi în programul fundaţiei „Someşul” - „Toţi copiii azi zâmbesc”, am găsit-o şi pe Alina, o copilă de nouă ani, care a cunoscut suferinţa la o o vârstă foarte fragedă. La două luni, medicii i-au anunţat pe părinţi că suferă de insuficienţă cardiacă şi are nevoie să-i fie montat un stimulator cardiac. A fost imediat operată. La scurt timp după intervenţia chirugicală, familia a mai primit o lovitură cumplită. Tatăl copilei s-a stins din viaţă din cauza cancerului.

„Eu mai demult, la două luni, am fost operată, pentru că am avut probleme cu inima. Eu vreau să mă fac când o să fiu mare asistentă medicală. Ca să tratez bolnavii”, spune ea.

Magdalena Rus, iniţiatoarea proiectului „Toţi copiii azi zâmbesc”, încearcă de patru ani să reducă din tristeţea care se citeşte în ochii celor 50 de copii din familii defavorizate.

„Mi-am dat seama câtă nevoie au de ajutor și cât de mult se bucură ei să primească daruri și mi-am propus să fac ceva pentru ei în permanență, nu doar în pragul sărbătorilor”, spune ea.

Ne bucurăm că am reuşit şi noi să le oferim un zâmbet în ajun de Crăciun.

Sursa: Digi24 TV