Sari la conținut

Amalia Năstase: Copilul nu trebuie mințit. Dacă e adevăr, el poate accepta orice

Amalia Năstase este ambasador şi membru în board-ul mai multor ONG-uri, printre care organizaţia nonprofit „Copii în dificultate", „Asociaţia Salvaţi Copiii" şi „Fundaţia Renaşterea".

„Nu sunt expert în familia tradițională, sunt și eu o femeie divorțată. Dar sunt susținător al familiei tradiționale. Știu cât de important a fost pentru copiii mei să aibă o atmosferă liniștită, timp de calitate acasă. E mult mai important ca un copil să petreacă timp cu părintele decât să întâlnească frustările unei mame care stă acasă. Dacă poți sta acasă și să fii fericită, atunci e raiul pentru acel copil”, a subliniat ea.

„Multe dintre familiile pe care le văd nu înțeleg că cel mai important lucru e copilul, fie că e familia întreagă sau despărțită. Noi am înțeles asta, copiii noștri nu au simțit ceartă, tensiuni, ei știu că și mama și tata îi iubesc la fel de mult. Nu e important să menții un status că așa vrea societatea. Copiii au nevoie de un părinte fericit, nu de unul care stă constrâns”, a explicat Amalia Năstase.

„Am văzut prea mulți copii transformați în mingii de fotbal, e inadmisibil. În alte țări acești copii sunt protejați. Nu îți poți bate joc de un copil, rămâne traumatizat pe viață, devine un adult nesigur, agresiv. Fie că ai familie, ori că ești divorțat, copilul trebuie să simtă liniște și siguranță”, a subliniat ea.

„Copilul nu trebuie mințit. Dacă e adevăr, poate accepta orice. Minciuna o simte și îți arată asta. Trebuie vorbit cu el ca și cum ar fi adult. Eu am vorbit cu copiii mei despre tot ce ține de vârsta lor”, a mărturisit Amalia Năstase.