Credința în Dumnezeu, lucrările științifice publicate și familia - argumentele aleșilor cu probleme în justiție pentru a-și păstra imunitatea

Data publicării:
parlament crop

În Camera Deputaţilor, doi dintre aleşi au fost salvaţi de divinitate. Deputatul UNPR Titi Holban a fost acuzat de procurorii DNA că ar fi primit mită 10.000 de euro ca să convingă un inspector anti-fraudă să nu amendeze o firmă.

Titi Holban: Dragi colegi, vă rog din suflet să analizați această situație omenește și chiar dumnezeiește, așa cum spune Domnul Hristos când ne spune: „atunci când îți judeci aproapele pune-te în locul lui şi judecă ca şi când ai fi în acea situaţie”. Vă mulţumesc! Doamne ajută!

Şi a ajutat. Deputatul a rămas cu imunitatea intactă. La fel şi social-democratul Ion Stan, suspectat că ar fi cerut unui om de afaceri „câte două milioane, bani de benzină”, pentru cele 600 de maşini pe care intenţiona să le folosească în campania electorală.

Ion Stan: S-o rugăm cu toţii pe Sfânta Fecioară, Maria Maica Mântuitorului nostru, să ne păzească de toată mânia, primejdia, nevoia şi necazul.

Fostul deputat PDL Florin Popescu, acuzat de DNA că ar fi cerut tone de carne de pui cu care să cumpere bunăvoinţa alegătorilor, după ce şi-a susţinut nevinovăţia de la tribuna Parlamentului, a apelat şi el la ultima speranţă: Dumnezeu.

Florin Popescu: La noi există o tradiție veche creștinească și am cerut și sprijin divin și văd că m-a ajutat.

Şi argumentele care amintesc de familie şi copii au priză la parlamentari. Social-democratul Marius Isăilă nu a ajuns în arest preventiv, deşi procurorii susţineau că ar fi luat mită pentru a scăpa mai mulţi oameni de afaceri de controalele Fiscului.

Marius Isăilă: Îi mulţumesc mamei mele care este pe patul de moarte că m-a crescut aşa frumos şi sunt mândru că sunt senator al României.

Deputatul PSD, Vlad Cosma, cercetat pentru trafic de influenţă, a scăpat şi el de arestarea preventivă, iar pentru asta a apelat tot la colegii din Parlament mai sensibili.

Vlad Cosma: Dragi colegi, când vă duceţi diseară acasă, să vorbiţi în şoaptă cu copiii voştri, pentru că aveţi, cu siguranţă, mandat de interceptare, cum am avut şi eu din 2012.

Deputatul PSD, Ion Adam, acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani, s-a lăudat că este un intelectual şi că a publicat multe cărţi. Şi asta pentru a-şi convinge colegii să nu permită ridicarea imunităţii.

Ioan Adam, deputat PSD: Nu cred că un om cu trecutul meu ar putea fi un pericol pentru ordinea publică. Sunt autorul unor cursuri universitare în materia dreptului civil, a unor monografii.

Studiile şi lucrările nu l-au ajutat prea mult. Deputaţii au încuviințat arestarea preventivă a lui Ioan Adam.

Din 2010 şi până în prezent, mai mult de 20 de parlamentari şi-au rugat colegii să-i lase cu imunitate în faţa justiţiei şi jumătate dintre ei au avut câştig de cauză.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri