De Crăciun, marele actor Constantin Codrescu rostește „Poveștile credinței” la Digi24

Data publicării:
codrescu 201-39915

În Ajun, dar și în zilele de Crăciun, actorul Constantin Codrescu vine la Digi24 să ne prezinte „Poveştile credinţei”. Şi cine putea mai bine şi mai sincer să facă acest lucru decât cel care spune despre sine că a fost un actor norocos în rolul vieţii sale pentru că a crezut.

A crede în ceva este un îndemn, este o capacitate, este un punct spre care te îndrepţi, sunt principii pe care le accepţi sau nu le accepţi, sunt norme de viaţă pe care le accepţi sau nu le accepţi. Fără modestie mă pot, nu lăuda, mă pot socoti printre cei care au fost preocupaţi ca viaţa şi credinţa să se desfăşoare într-un regim de normalitate, de moralitate şi de acest extraordinar simţ, care din zi în zi lipseşte din ce în ce mai mult, care se numeşte dragostea. Fără dragoste, un pandant exact cu credinţa, sunt amândouă atât de înmănuncheate, una nu poate exista fără cealaltă. Aşa cred”, mărturisește Constantin Codrescu.

De Crăciun, Digi24 spune Poveştile credinţei”, o campanie care scoate la iveală oamenii care au în inima lor credinţa curată, oamenii luminaţi, cultivaţi, profund credincioşi, cei pentru care credinţa este un reper moral, o formă de bunăcuviinţă, o inspiraţie pentru ceea ce fac pentru ei şi, mai ales, pentru comunitate.

Maia Morgenstern, Constantin Codrescu, Draga Olteanu Matei, prințesa Marina Sturdza, soprana Felicia Filip, Doina Işfănoni, cercetător laMuzeul Satului,Viorel Lascu,preşedintele asociaţiei speologilor români, antropologul Vintilă Mihăilescu,pictorul Marin Gherasim, medicul specialist în transplant Doina Hrehoret sunt doar câteva dintre personalitățile care, în toate zilele Crăciunului, vor fi alături de telespectatorii Digi24.

Toate aceste personaje ale campaniei Digi24 au schimbat ceva în ei şi în viaţa celor din jurul lor, prin meseria lor, făcută cu credinţă.

„Cântam colinde în fiecare an, de Crăciun, împreună cu mama şi cu toţi ai noştri. Şi acum cânt, şi eu şi soţul meu, colindăm şi cântăm aşa cum am făcut în copilărie. Îmi amintesc sărbătorile când în casă era cald, era frumos, pluteau nişte miresme în aer, miresme de brad, de mandarine...Ştiu că abia aşteptam prima zi de Crăciun să mă trezesc să vad bradul şi jucăriile”, își aminteșteDraga Olteanu Matei la Digi24.

„Valorile pe care le-am moştenit, pe care le-am învăţat, pe care le-am deprins, mi-au modelat caracterul, m-au condus, mi-au lărgit orizontul, dar m-au şi învăţat să privesc cu încredere şi cu curaj în interiorul meu. Să-mi cunosc limitele, să-mi recunosc defectele, să depistez problemele, acolo unde sunt, să învăţ să recunosc neajunsurile, problemele. Momente de răzvrătire am avut mai ales în faţa propriilor mele neputinţe. Pe care am învăţat, de foarte tânără, să mi le recunosc şi să le privesc în faţă. Nu mă supăr pe oglindă, dacă-mi arată ceva ce nu-mi place. Poate să-mi vină să dau un pumn în oglindă, dar tot ce pot obţine e să-mi rănesc pumnul şi să fac o pagubă, să sparg oglinda. Nu se rezolvă aşa necazul”, spune și actrița Maia Morgenstern.

În edițiile speciale ale știrilor de Crăciun, Digi24 vaspune povești despre credința unor oameni speciali,care ascund povești fascinante de viață.

CITEȘTE ȘI

„Opera” credinței. Povestea Smarandei Morgovan, sufleur la Opera din București

POVEŞTILE CREDINŢEI. De 23 de ani, Marina Sturdza ajută copiii săraci și bolnavii

POVEŞTILE CREDINŢEI. Să crezi în ce faci, lecţia de viaţă a speologului Viorel Lascu

„Zurli”, copiii cool şi adulţii fericiţi care dau în mintea copiilor

POVEŞTILE CREDINŢEI. Noemi Revnic: Cred în mine şi, bineînţeles, în oameni

POVEȘTILE CREDINȚEI. Cum trăiește un palestinian în România

POVEŞTILE CREDINŢEI. Felicia Filip: E foarte important ce facem cu viaţa noastră şi cât ţinem la valori

POVEŞTILE CREDINŢEI. Medicul Pavel Chirilă a clădit un spital unde bolnavii de cancer sunt trataţi gratuit

POVEŞTILE CREDINŢEI. Maia Morgenstern: „Valorile pe care le-am moștenit mi-au modelat caracterul”

POVEŞTILE CREDINŢEI. Doina Hrehoreţ, chirurgul care a donat sânge pentru pacienţii săi

Berti Barbera și povestea sa de credință

Constantin Codrescu, povestea credinței unui mare actor

POVEȘTILE CREDINȚEI. Cu drag, de la Draga. Interviu cu o mare actriță

POVEŞTILE CREDINŢEI. Doina Işfănoni, etnologul care duce mai departe învăţăturile ţăranului simplu

POVEȘTILE CREDINȚEI. Iana Matei a salvat sute de tineri din mâinile traficanților de carne vie

POVEȘTILE CREDINȚEI. Profesorul Gheorghe Brunei, „îngerul” copiilor de la „Marie Curie”

POVEȘTILE CREDINȚEI. Cinci tineri îi ajută pe bătrânii dintr-un azil să nu se mai simtă singuri

Povestea de credință a dirijorului Tiberiu Soare: „Suntem una cu drumul”

POVEȘTILE CREDINȚEI. Vintilă Mihăilescu crede în tradițiile românești

POVEȘTILE CREDINȚEI. Medicul Constantin Dumitrache, omul faptelor

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri