Lumina Sfântă de la Ierusalim, adusă în România cu un avion special 

Data publicării:
lumi

Aeronava a aterizat, în această seară, pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”. De aici, Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi dusă cu trei avioane de mici dimensiuni la Suceava, Satu Mare (cu escală în Cluj-Napoca) şi Timişoara, pentru clerul şi credincioşii ortodocşi din nordul şi vestul ţării.

Lumina Sfântă va fi oferită de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, la slujba de Înviere, clerului şi credincioşilor prezenţi la Catedrala patriarhală din Bucureşti, informează Mediafax.

„Protoieriile din Arhiepiscopia Bucureştilor şi alte eparhii ale Patriarhiei Române din sudul ţării sunt invitate să trimită delegaţi la Aeroportul Internaţional Henri Coandă (salonul oficial) în seara zilei de 4 mai 2013, în jurul orelor 19.00, pentru a primi Lumina Sfântă de la Ierusalim şi a o oferi preoţilor şi credincioşilor”, se arată într-un comunicat al Patriarhiei Române.

De la Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”, Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi dusă cu trei avioane de mici dimensiuni la Suceava, Satu Mare (cu escală în Cluj-Napoca) şi Timişoara, pentru clerul şi credincioşii ortodocşi din nordul şi vestul ţării.

Ce se întâmplă anual, la Ierusalim

Patriarhul Ierusalimului este cel care intră în capela în care se află mormântul lui Iisus Hristos, cu 33 de lumânări neaprinse în mâini, numărul anilor pe care îi avea Mântuitorul când a fost răstignit.

Patriarhul e îmbrăcat într-un veşmânt simplu şi, înainte de a coborî după lumina sfântă, este verificat de poliţiştii israelieni, care se asigură că nu are nicio sursă de foc la el.

Potrivit ritualului, Patriarhul înconjoară de trei ori mormântul, apoi îngenunchează în faţa dalei de marmură care îl acoperă şi se roagă în aşteptarea miracolului.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri