POVEŞTILE CREDINŢEI. Medicul Pavel Chirilă a clădit un spital unde bolnavii de cancer sunt trataţi gratuit,

Data publicării:
25 2012pavelchirila-40449

Medicul Pavel Chirilă a fost dintotdeauna un om credincios, dar legătura cu Dumnezeu a devenit din ce în ce mai puternică la începutul carierei sale, pe vremea când lucra la spitalul de urgenţă.

„E un spital mai special, ceva mai dur decât alte spitale, te întâlneşti foarte des cu moartea, cu cazuri la limită şi cu unele cazuri care evoluează atipic, altfel decât ai învăţat în facultate”, povesteşte prof. univ. dr. Pavel Chirilă, medic primar de medicină internă.

Treptat, a descoperit şi un alt tip de medicină faţă de cea învăţată la facultate: medicina creştină. Aşa că, la începutul anilor 90 a întemeiat un spital bazat pe acest concept.

Este un spital unde pot să vină călugăriţe, călugări, unde poate să intre un preot să acorde asistenţă spirituală, unde terapia spirituală şi cea medicală puteau fi îngemănate şi să lucreze împreună, dezvăluie Pavel Chirilă.

După câţiva ani spitalul a fost desfiinţat şi toată echipa a rămas pe drumuri, însă profesorul Chirilă nu s-a dat bătut. A luat-o de la capăt şi a clădit de la zero un alt spital. Un spital privat în care bolnavii de cancer în fază avansată sunt îngrijiţi gratuit.

La hospice-ul Sf. Irina unde avem bolnavi gravi am avut botez pe patul de moarte, am avut taina cununiei pe patul de moarte, am avut convertiri minunate, oameni care au fost în conflict cu familia şi care s-au împăcat în chip minunat înainte de moarte. Credinţa schimbă profund omul”, povesteşte Pavel Chirilă.

„După o carieră de 40 de ani în meşteşugul acesta doctoricesc am toate motivele să cred că abordarea spirituală a bolnavului este fundamentală pentru terapie”, dezvăluie el.

Şi pentru că România este pe primul loc în Europa la mortalitatea provocată de cancer, Pavel Chirilă mai are un proiect de suflet: prima clinică de recuperare oncologică din România, construită în satul său natal din judeţul Caraş Severin.

„Suntem în plină construcţie, am început în luna septembrie, este un centru de cercetare pentru recuperarea oncologică, care este gândit pe o structură cu câteva departamente: psihoterapie, dietoterapie, kinetoterapie, fizioterapie, învăţarea unui stil de viaţă corect şi un departament de cercetare”, spune medicul.

Profesorul Chirilă demonstrează că poţi face orice dacă ai credinţă în Dumnezeu: îi poţi ajuta pe cei din jur să se schimbe, să se vindece sau să faca şi ei bine la rândul lor. Totul cu ajutorul credinţei: „Este o putere, este o forţă nebănuită de om. Nu poţi să conştientizezi această putere decat în momentul în care ai o experienţă şi o relaţie personală cu Dumnezeu, decât în momentul în care crezi în El”.

CiteșteAICIși alte povești ale credinței!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri