Sari la conținut

Goerlitz, oraşul unui film de Oscar. În localitatea germană s-a filmat „The Grand Budapest Hotel”

Grand Budapest Hotel, hotelul cu faţadă roz din secolul al XIX-lea, este centrul acţiunii în filmul regizat de Wes Anderson. O replică în miniatură a fost construită pentru unele scene, dar mare parte din film a fost turnat într-o clădire în stil gotic din Goerlitz, un orăşel liniştit din Germania, aflat la 90 de kilometri est de Dresda.

Această clădire minunată a fost locul în care s-a filmat The Grand Budapest Hotel. Interiorul a fost complet schimbat şi transformat ca să arate ca un hotel superb şi aici s-au tras multe scene din film”, spune Karina Thiemann, ghid turistic.

Pelicula s-a bucurat de mare succes la public şi are toate şansele să câştige mai multe Oscaruri, aşa că localnicii din Goerlitz speră să profite de pe urma renumelui şi a publicităţii şi aşteaptă turiştii. Vor fi probabil mulţi curioşi care vor vrea să vadă marele hotel nu doare la televizor, ci şi în realitate.

Oamenii din micul orăşel german simt că o parte din succes li se datorează şi lor. Unii au fost figuranţi în film, alţii au ajutat la crearea decorurilor şi toţi au urmărit săptămâni în şir cum se derulează filmările.

A fost impresionant faptul că filmările nu au durat doar câteva zile sau săptămâni. Echipa de filmare a lucrat aici timp de câteva luni. Au locuit aici, ca un fel de comunitate, ceea ce a fost minunat. Şi dacă filmul va primi un premiu, ceea ce noi sperăm şi vom fi foarte mândri, atunci acest lucru va fi o mare oportunitate pentru oraş”, a declarat Siegfried Deinege, primarul oraşului Goerlitz.

„The Grand Budapest Hotel” a fost nominalizat de nouă ori la Oscar, inclusiv la categorille cel mai bun film, cel mai bun regizor şi cel mai bun scenariu original.  

Citiți alte materiale despre OSCAR 2015 în secțiunea specială a site-ului digi24.ro