PREMIILE OSCAR 2015. Concurență mare la categoria „cea mai bună actriță într-un rol principal”

Data publicării:
nominalizari-oscar

Rosamund Pike s-a remarcat în 2002, ca fata Bond în filmul Die Another Day. A jucat şi în „Fracture”, cu Anthony Hopkins si Ryan Gossling. Acum este nominalizată pentru prima dată la Oscar. Rolul care a făcut-o remarcată este Amy, din „Gone Girl". A fost aleasă pentru că era cool și inabordabilă: exact așa cum își imagina regizorul personajul, soția care dispare în mod inexplicabil de acasă și care încurcă îngrozitor vieţile apropiaţilor.

Şi mai puţin cunoscută este Felicity Jones, actriţa de 32 de ani care are rolul soţiei lui Stephen Hawking în „The Theory of Everything”, este şi ea tot la prima nominalizare. Ca și Eddie Redmayne, care a petrecut mult timp împreună cu omul de ştiinţă, pentru a-l studia, și Felicity Jones care a încercat să o înţeleagă cât mai bine pe cea pe care urma să o „aducă la viață” în film.

A câștigat Oscarul pentru rolul Edith Piaf din „La vie en Rose”. Acum, Marion Cotillard este nominalizată din nou la Oscar. În acest an, pentru rolul Sandrei din „Deux Jours Une Nuit”. Sandra are la dispoziție un singur weekend pentru a-şi convinge colegii să o ajute să îşi păstreze locul de muncă. Interpretarea lui Marion Cotillard este copleșitor de naturală, spun criticii.

Reese Witherspoon este cunoscută ca fiind „blonda de la drept” și este deținătoarea unui premiu Oscar, câştigat pentru rolul din „Walk the Line”, în 2006. Acum este nominalizată pentru rolul din drama „Wild”. Actrița pune în scenă autobiografia lui Cheryl Strayed, o femeie care a mers pe jos 1.700 km prin munți, pentru a se regăsi.

Ultima pe listă, dar nu cea din urmă, este Julianne Moore, favorita categoriei. Cu rolul din „Still Alice”, primeşte a cincea nominalizare la Oscar. Pentru Alice, a fost deja recompensată cu un Glob de Aur şi cu un premiul Bafta pentru cea mai bună actriţă într-o dramă. Moore joacă rolul Alice, o intelectuală americană, profesoară de lingvistică, diagnosticată la numai 50 de ani cu boala Alzheimer.

Digi 24 și DigiFilm difuzează în exclusivitate pentru România Gala Premiilor Oscar. Aflăm împreună cine sunt marii câștigători în noaptea dintre 22 și 23 februarie, începând cu ora 2.00.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri