PREMIILE OSCAR 2015: "The Imitation Game", opt nominalizări la Oscar

Data publicării:
the imitation game

"The Imitation Game" este primul film în limba engleză al regizorului norvegian Morten Tyldum. Producţia a reuşit să adune opt nominalizări la premiile Oscar. Printre acestea, Benedict Cumberbatch concurează la categoria "Cel mai bun actor", Keira Knightley pentru "Cea mai bună actriţă într-un rol secundar", Morten Tyldum pentru "Cel mai bun regizor". În plus, "The Imitation Game" ar putea primi Oscarul pentru "Cel mai bun film". 

"The Imitation Game" spune povestea celebrului savant Alan Turing şi a încercărilor sale de a sparge codul Enigma, folosit de nazişti în Al Doilea Război Mondial.

"Are un actor excepţional în el, eu sunt mare fană Benedict Cumberbatch. Are şanse mari la un Oscar pentru cel mai bun rol masculin. Nu e o biografie spectaculoasă, cinematografic vorbind, dar e o viaţă spectauloasă", a afirmat criticul de film Florentina Ciuvercă.

"The Imitation Game" este unul din cele patru filme nominalizate la Oscar bazate pe o poveste reală, alături de "American Sniper", "Selma" şi "The Theory of Everything". La ediţiile precedente, filmele biografice au fost preferate de membrii Academiei.

"Am văzut o caracteristică a filmelor din acest set de opt. Toate au o eticheta la intrare, cum era în România, înainte de '89, eticheta colocvială informală "Refuzat la export". (...) Aşa şi "Based on a true story"", a afirmat jurnalistul şi criticul de film Cristian Tudor Popescu.  

"("The Imitation Game" şi "Theory of Everything", n.r.) nu sunt cumva filme americane, dar sunt biografii foarte hollywood-izate, pe o schemă şi o reţetă foarte clară", e de părere Ileana Bârsan, critic de film.

Digi24 şi DigiFilm difuzează în exclusivitate pentru România Gala Premiilor Oscar, duminică, 22 februarie, începand cu ora 2.00.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri