Proiect de ţară | Târgu Mureş, economie cu frâna trasă

Data publicării:
primarie tg mures

Chiar şi aşa oamenii de afaceri nu văd cu ochi buni drumul pe care se află economia locală şi consideră că ar fi nevoie de o intervenţie decisivă a autorităţilor.

„Neapărat avem nevoie de un parc tehnologic în interiorul oraşului, avem parcul industrial de la Vidrasău, în schimb acela este departe de oraş şi este destul de inaccesibil”, a spus managerul proiectului Marius Giurgiu.

„Sunt o serie de fabrici care s-au relocalizat din Târgu Mureş, zone care sunt potenţial de a fi eliberate pentru construcţii de birouri, pentru crearea unui centru urban în care să se dezvolte un parc tehnologic”, a adăugat prodecanul Facultății de Științe Economice Daniel Ștefan.

Dezvoltarea unei astfel de zone ar însemna şi crearea de noi locuri de muncă. Rata şomajului este în Mureş de 4,4% pe timp de vară, însă creşte vertiginos când vremea se răceşte, iar joburile sezoniere dispar.

„Avem undeva 10.740 de şomeri la nivelul judeţului, per total indemnizaţi per judeţ 1.670, 9.070 sunt şomeri neindemnizaţi cu ajutor social, e mai greu să putem să îi captăm cu locuri de muncă”, a explicat directorul AJOFM Mureș Gheorghe Ștef.

Primăria a încercat să creeze un parc tehologic încă de acum 7 ani, dar nu a reuşit să obţină finanţare.

A prevăzut crearea unui parc tehnologic de cercetare de ultimă generaţie în domeniul informaticii medicale, a prevăzut construirea unui centru de afaceri, o clădire total ecologică şi verde”, a spus viceprimarul orașului Peti Andras.

Între timp, o parte dintre investitorii interesaţi să facă afaceri în zonă au la dispoziţie un parc industrial, de 44 de hectare, la 15 kilometri de oraş. Companiile prezente au investit aici peste 60 de milioane de euro şi au creat peste 1.500 de locuri de muncă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri