DEZBATERE la „Jurnalul de seară”. Regionalizare cu referendum sau fără?

Data publicării:
0904 20dezbatere 20regionalizare-59697

„Suntem în plin proces, trebuie să schimbăm Constituția, mai este cale lungă. Procesul regionalizării este extrem de complicat. Abia acum apar probleme mari, care au existat de-a lungul vremii, dar pe care nu le-am tratat cu importanță”, a precizat Viorel Hrebenciuc.

Citește șiRegionalizarea ar costa zece miliarde de euro

Roberta Anastase a spus că nu există încă un proiect coerent în acest sens.

„Noi așteptăm ca proiectul să fie scris de la un cap la altul, să-i vedem consistența, ce cheltuieli presupune și ce alocări de timp pe absorbția de fonduri europene. Este nevoie de o reformă administrativă profundă, serioasă, apolitică, care trebuie făcută cu consultarea populației”, a spus fostul președinte al Camerei Deputaților, care a glumit, spunând că Prahova, județul în care s-a născut, se poate constitui singur într-o regiune: „Prahova este cel mai mare județ din țară. Noi dacă ne străduim puțin, facem o regiune singuri”.

Replica lui Gyorgy Frunda a venit imediat: „Să știți că și noi facem o regiune singuri, nu este nicio problemă”.

Și membrul UDMR este de părere că această regionalizare ar trebui făcută cu consultarea oamenilor. „Nu poți să îți închipui, în Uniunea Europeană, să decizi soarta oameilor din comunitățile locale și să nu-i întrebi dacă ei sunt de acord sau nu. Trebuie făcut referendum local, nu național, pentru că ăla din Constanța nu este interesat de ce întâmpla la Satu Mare și invers”, a subliniat Frunda.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri