Echipele Digi24 care documentau cazul Nitramonia Făgăraş şi furtul de lemne din Neamţ, ameninţate şi agresate

Data publicării:
9 2003reporteriagresati-53905

Încercarea de a filma Combinatul Nitramonia Făgăraş, acum o ruină care abia mai aminteşte de industria braşoveană, a însemnat, de departe, cea mai periculoasă aventură trăită de echipa Digi24.

În primă fază, agenţii de securitate au înconjurat echipa Digi24, care se afla pe domeniul public şi au cerut strângerea echipamentului.

La scurt timp, dacă nu au reuşit să intimideze echipa de filmare prin cuvinte, agenţii de pază au trecut la ameninţări.

Reporterul a sunat imediat la 112 şi a relatat agresiunea şi faptul că agenţii de securitate i-au luat cameramanului camera din mână.

După minute bune de la apel, nici urmă de poliţie. La faţa locului a ajuns însă şeful echipei de pază, care, în loc să lămurească lucrurile, a devenit violent.

În plus, cameramanul Răzvan Dima a fost strâns de gât de agenţii de pază şi trântit la pământ, în timp ce şeful echipei l-a ameninţat cu un cuţit.

După aproximativ o oră de la primul apel la 112, şi-a făcut apariţia şi un echipaj de poliţie. Echipa Digi24 a depus o plângere în care a relatat întreaga agresiune.

"S-au depus două plângeri, pe de o parte cei doi jurnalişti care pretind că au fost agresaţi iar pe de altă parte de la societatea respectivă care menţionează că jurnaliştii ar fi pătruns fără drept”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Braşov, comisar-şef Liviu Naghi.

La Neamţ, alt reporter, situaţie aproape identică

Un bărbat care tăia lemne ilegal a devenit violent când a fost întrebat dacă are acte de provenienţă. El i-a scuipat şi le-a adresat injurii colegilor noştri de la Neamţ. Apoi, omul a intrat în curte, dar a revenit cu un chef şi mai mare de ceartă şi cu ... pietre, pe care a început să le arunce spre echipa de filmare.

Nici măcar echipajul de poliţie din localitate, care trecea prin zonă nu a reuşit să îl calmeze pe bărbat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri