Niță îl atacă pe Iohannis. PSD şi PNL au intrat în război pe regionalizare

Data publicării:
05032013 20m 20psd 20pnl 20regionalizare-53035

Ministrul Energiei, Constantin Niţă, care este şi preşedintele filialei PSD Braşov, spune că primarul Sibiului nu a intrat în PNL, partidul partener la guvernare, pentru principii liberale, ci pentru interese precise.

„Domnul Johannis a declarat cu o seninătate şi cu o îndrăzneală extraordinare că unul dintre scopurile principale pentru care a intrat în PNL este să ajute Sibiul să devină capitala Regiunii Centru, iar dumnealui, implicit, să devină guvernator. (...) O asemenea mărturisire pare făcută fără niciun fel de jenă”, a scris Constantin Niţă, pe blogul personal.

Klaus Iohannis pune atacul lui Constantin Niţă pe seama rivalităţii dintre liderii politici ai Braşovului şi Sibiului.

„Acest domn Niță se simte oarecum amenințat în supremația regională, pe bună dreptate. L-am văzut la televizor, parcă este şi ministru delegat”, a replicat Klaus Iohannis.

Urmărește dezbaterea pe tema regionalizării, votează-ți județul și comentează pe forum în secțiunea specială „Raport de țară”

Ministrul social-democrat susţine că, deşi primarul Klaus Iohannis a furat startul în competiţia dintre Sibiu şI Braşov pentru stabilirea capitalei regiunii, nu poate avea câştig de cauză.

„Sibiul nu va putea deveni capitală regională atât timp cât există Braşovul. Cred că trebuie să alegem drept capitală a fiecărei regiuni oraşul cel mai dezvoltat economic şi cu cel mai mare potenţial”, a spus liderul PSD Braşov.

Care a fost replica lui Klaus Iohannis

Afirmaţia lui Constantin Niţă nu l-a impresionat însă pe primarul Sibiului.

„Acest domn Niță are probleme în a formula argumente și le-a înlocuit cu jigniri. Păcat, la alt nivel mi-am imaginat duelul cu Brașovul”, a spus Klaus Iohannis.

În disputa dintre cei doi a intervenit şi preşedintele PNL, Crin Antonescu.

„Domnul Niță, cu tot respectul, nu are nicio calitate să cenzureze intrările sau ieșirile din Partidul Național Liberal. Domnul Iohannis nu a făcut niciun troc”, a declarat Crin Antonescu.

Primarul Sibiului a declarat luna trecută, chiar în ziua în care a intrat în PNL, că este interesat de postul de guvernator, în cazul în care Sibiul va deveni capitală de regiune.

Invitat la emisiunea „Kilometrul 0”, de la Digi24, noul prim-vicepreședinte al PNL, Klaus Iohannis, a declarat că ar fi interesat de funcția de guvernator al Regiunii Centru, în cazul în care Sibiul ar deveni capitala acesteia, în urma procesului de regionalizare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri