RAPORT DE ȚARĂ. Alba are vinul Jidvei, dar și mari companii de lactate și carne

Data publicării:
vin

În 1971 era Întreprinderea de Industrializare a Laptelui Alba. Privatizată în 1999 prin licitație publică deschisă și devenită apoi firmă privată 100%, o cunoaștem acum sub brandul Albalact.

Albalact este cea mai mare companie de lactate din România cu capital majoritar românesc și al treilea mare jucător din piața locală a produselor lactate, cu o tradiție de peste 40 de ani în industria lactatelor. Are azi peste 800 de angajați și aduce pe piața românească peste 80 de sortimente de lapte și produse lactate. Din 2010, este și Furnizorul Casei Regale a României. Albalact este una dintre multele povești de succes cu care se poate lăuda economia județului Alba.

O poveste similară vine din domeniul cărnii de pui. Fondată în 1991 de dr. ing. Ioan Popa, Transavia a devenit în scurt timp lider pe piața avicolă din România. Azi este singura companie cu sistem integrat performant de creștere, procesare și comercializare a produselor din pui. Cei aproape 1500 de angajați, o echipă solidă de management și investiții constante stau în spatele succesului. 

Un alt brand puternic al județului este Jidvei. Vinul provenit de la podgoria de pe Târnave ajunge atât pe masa românilor, cât și a străinilor. Plantația de viță de vie de la Jidvei se întinde pe o suprafață de aproximativ 2000 de ha. Pe lângă capacitatea de poducție, poodgoria speculează şi potenţialul turistic al zonei.

Supremia, un alt nume cu rezonanță, este cea mai mare fabrică de condimente din sud-estul Europei. Compania a fost înființată în anul 2000, cu capital integral românesc, iar de atunci a ajuns lider al pieței de ingrediente alimentare din România, cu un portofoliu de peste 1400 de clienți activi din România, dar și din lume. Sediul central din Alba Iulia a fost inaugurat la începutul anului 2011, iar investiția a depășit peste 9 milioane de euro.

Campania RAPORT DE ŢARĂ Digi24

Timp de 21 de săptămâni, campania RAPORT DE ŢARĂ face radiografia României reale, în aşteptarea regionalizării. În fiecare zi, la orele 9, 13 şi 19, reporterii Digi24 transmit în direct din două judeţe ale ţării, cu atuurile şi punctele lor slabe. Susţine-ţi judeţul în campanie! Indiferent de unde ai fi, intră pe raportdetara.digi24.ro şi votează judeţul preferat.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri