RAPORT DE ȚARĂ. Alba Iulia, o posibilă capitală de regiune cu ajutorul autostrăzilor

Data publicării:
alba iulia

„Avem puncte tari în sensul că avem foarte multe bogății, aur, cupru, sare, apă, pădure, devine un minus că faptul că neavând putere de decizie asupra exploatării acestor bogății noi, ci statul, beneficiile administrațiilor locale și județene, deci a locuitorilor județului sunt limitate din acest punct de vedere. Sperăm ca legislația viitoare să rezolve această problemă”, afirmă Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba.

Acesta punctează proiectele comune cu județele Mureș și Sibiu privind drumurile județene, iar cu celelate județe din regiune proiecte privind dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență cu utilaje și aparatură.

„Sigur că avem planuri de dezvoltare, avem parcuri industriale pe care vrem să le dezvoltăm, vrem să mai înființăm altele, însă ar fi foarte importantă o apropiere a administrației centrale față de noi, și nu e vorba numai de județul Alba, e vorba și de celelalte zone din România și mă refer la sprijinirea dezvoltării, în cazul nostru, a exploatărilor miniere din munții Apuseni de aur și respective cupru, de asemenea să găsim soluții pentu exploatarea sării la Ocna Mureș”, susține Ion Dumitrel.

În privința transportului, trei autostrăzi ar urma să traverse județul Alba, lucru care ar facilita legătura către București, iar acum se modernizează rețeaua de cale ferată care traversează județul.

„Dacă se face descentralizare și nu se face face regionalizara după modelul de funcționare a regiunilor pe vremuri putem avea beneficii, dacă nu vom rămâne un județ, pentru că suntem în marginea regiunii”, mai spune președintele Consiliului Județean.

Campania RAPORT DE ŢARĂ Digi24

Timp de 21 de săptămâni, campania RAPORT DE ŢARĂ face radiografia României reale, în aşteptarea regionalizării. În fiecare zi, la orele 9, 13 şi 19, reporterii Digi24 transmit în direct din două judeţe ale ţării, cu atuurile şi punctele lor slabe. Susţine-ţi judeţul în campanie! Indiferent de unde ai fi, intră pe raportdetara.digi24.ro şi votează judeţul preferat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri