RAPORT DE ȚARĂ. Autoritățile din Dolj, despre regionalizare: Întrebarea nu e dacă se face, ci când

Data publicării:
1903regionalizare-55578

Părerile legate de regionalizare sunt împărțite, unii spun că e un proiect benefic, că banii vor fi gestionați mai ușor, alții susțin că birocrația va crește.

Autoritățile locale nu își mai pun problema dacă regionalizarea va fi făcută, ci când. În opinia lor, prin noua organizare administrativ-teritorială a României se vor atrage mai mulți bani la bugete, iar fondurile europene vor fi mai ușor de accesat.

Votează-ți județul și comentează pe forum în secțiunea specială „Raport de țară”

„Despre regionalizare, nu ne mai punem problema dacă se va face, ci când se va face. Sunt sigur că, aşa cum Guvernul şi-a propus, va fi gata până la sfârşitul acestui an. Pe cale de consecinţă, din 2014 să putem să avem un buget pe regiune şi bani care să ne vină direct, pentru că, atunci când banii europeni ajung mai aproape de cetăţean, sunt puşi mai bine în operă. Dacă s-a realizat ceva în mod spectaculos în aceşti ultimi ani, au fost exact aceşti bani care au venit de la Uniunea Europeană direct către comunităţile locale şi care au putut să fie puşi în operă”, a explicat Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri