RAPORT DE ȚARĂ. Bucătăria din Maramureş este marcată de influenţele austro-ungare.

Data publicării:
maramures gastronomie

Printre ele se numără papricașul de ciuperci cu mămăliguță, o mâncare preparată foarte des în această perioadă a anului și cerută de foarte mulți dintre turiști. Din meniu nu lipsește horinca preparată în Maramureșul istoric.

„Azi o să gătim papricaș de hribi de pădure, cu mămăliguță. Pentru aceste preparate avem nevoie, în primul rând, de făină de mălai pentru mămăligă, sare, iar pentru papricaș avem nevoie de slănină, usturoi tocat și ciupercuțe”, spune Mariana Cucul, bucătăreasă.

La aceste ingredinte se adaugă smântână, laptele, condimentele, dar nu lipsește slănina făcută în casă după rețete tradiționale. În Maramureșul istoric se gătește în mare parte cu produse ecologice. Papricașul de ciuperci cu mămăliguță este una dintre mâncărurile preferate ale turiștilor care vizitează această zonă a țării.

Nu există turist care a vizitat Maramureșul care să fi plecat acasă fără să guste din horinca fiartă de localnici în cazanele din curtea lor.

În fiecare an, Maramureșul istoric este vizitat de sute de mii de turiști care pleacă acasă cu câte o sticlă, cât de mică, de horincă.

Campania RAPORT DE ŢARĂ Digi24

Timp de 21 de săptămâni, campania RAPORT DE ŢARĂ face radiografia României reale, în aşteptarea regionalizării. În fiecare zi, la orele 9, 13 şi 19, reporterii Digi24 transmit în direct din două judeţe ale ţării, cu atuurile şi punctele lor slabe. Susţine-ţi judeţul în campanie! Indiferent de unde ai fi, intră pe raportdetara.digi24.ro şi votează judeţul preferat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri