RAPORT DE ȚARĂ. Călărași are domenii de vânătoare și pescuit vizitate de mulți turiști străini

Data publicării:
calarasi

Pe malul stâng al Dunării, la mai puțin de 100 de kilometri de București, începe județul Călărași, patria sturionilor, al domeniilor întinse de vânatoare şi al câmpurilor nesfârşite numai bune pentru agricultură.

Călăraşi, capitala judeţului, era și urbea actorului Ştefan Bănică senior. Casa în care a copilărit este încă în picioare, aproape neschimbată. Poți chiar să găsești pe cineva care să-şi mai amintească de acele vremuri. „Eram cel mai bun prieten, ne jucam toată ziua cu el. Era băiat ca lumea. N-am mai văzut băiat ca el”, povestește Stere Culceru. 

În oraș se discută aprins despre regionalizare. Călărașiul are o mare ambiție - să devină capitala Regiunii Sud Muntenia. Se bate cu Ploieștiul și are argumente serioase. „Pentru mine, județul Călărași înseamnă rădăcinile mele. Sunt a patra generație de „călărășan", ca să zic așa. Îmi este foarte greu să spun numai în trei cuvinte. Aș miza pe atuurile sau munca în timp a călărășenilor. Aș spune că avem o agricultură și un teren foarte bun, iar agricultura este foarte performantă”, explică George Iacob, prefectul judeţului Călăraşi.

Grădina zoologică din Călăraşi

Este printre cele mai mari din ţară și singura care reproduce în captivitate tigrul siberian, struţul emu şi jaguarul. Multe exemplare au ajuns la circul Globus. Cele rămase sunt însă la fel de prietenoase. Daca pentru multe motive românii trec Dunarea cu bacul ca sa ajunga în Silistra, grădina zoologică este un motiv pentru care vin bulgarii în România.

Judeţul Călăraşi are, de altfel, mulţi vizitatori străini. Zona este renumită nu doar pentru pescuit, ci şi pentru vânătoare. Vin italieni, spanioli, francezi şi germani. Pădurile Călăraşiului ascund vânat de toate felurile. Acum e final de sezon la mistreţ, şacal şi vulpe.

Partida de vânătoare

În inima padurii ajungi cu tractorul. Poteca din pădure e linia de vânătoare. Fiecare vânător e așezat pe această linie, la o distanță de 50 de metri unul de celălalt. Stau cu toții îndreptați în aceeași direcție. Este o așteptare lungă, nu au voie să se miște sau să scoată vreun sunet.

„Înseamnă mai mult socializarea, participarea la o asemenea acţiune şi mişcarea în aer liber”, explică Liviu Coman, președintele Asociației Vânătorilor Călărași.

Campania RAPORT DE ŢARĂ Digi24

Timp de 21 de săptămâni, campania RAPORT DE ŢARĂ face radiografia României reale, în aşteptarea regionalizării. În fiecare zi, la orele 9, 13 şi 19, reporterii Digi24 transmit în direct din două judeţe ale ţării, cu atuurile şi punctele lor slabe. Susţine-ţi judeţul în campanie! Indiferent de unde ai fi, intră pe raportdetara.digi24.ro şi votează judeţul preferat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri