RAPORT DE ŢARĂ. Călărașiul a câștigat cursa regionalizării în fața Ialomiței

Data publicării:
raport crop 1

Județul Călărași a obținut 50 de puncte cumultate pe trei secțiuni din partea membrilor juriului invitați în platoului Digi24. Ialomița a primit din partea juriului 44 de puncte.

Înainte de începerea competiţiei, judeţul Călăraşi conducea competiţia cu 1036 de voturi, faţă de Ialomiţa, care înregistrase 670 de voturi.

Din studioul Digi24 de la București, Dan Suciu a fost gazda unui juriu care a acordat note celor două județe.

Câștigătorul tableta din concursul ediției are nickname-ul „tomnaticul”.

Specific local. Călărași – Oltenița 18 – 15

La capitolul „specific local”, județul Călărași a câștigat competiția cu vecinii din Ialomița. Economistul Radu Limpede, sociologul Mihnea Preotesei, și Andrei Țăranu, profesor de științe politice, au votat identic.

Cei trei membri ai juriului au acordat nota 6 Călărașiului și 5 Ialomiței. Pentru că are mai multă Dunăre”, și-a motivat Andrei Țăranu punctul în plus acordat călărășenilor.

Economie. Călărași - Oltenița 16 - 13

Economistul Radu Limpede a dat notele 5, pentru Călărași, și 4, pentru Ialomița, la capitolul economie. „E clar că e regiunea cea mai puțin industrializată”, a comentat economistul.

Sociologul Mihnea Preotesei a dat 6 la călărași și 5 la Ialomița „Sunt județe agrare, foarte slab organizate”, crede sociologul.

Andrei Țăranu, profesor de științe politice, a acordat notele 4, pentru Ialomița, și 5 pentru Călărași. „sunt agrare și trebuie să rămână agrare, acesta e avantajul lor”, crede Andrei Țăranu.

Egalitate de puncte pentru calitatea vieţii

Economistul Radu Limpede a acordat notele 5, pentru Călărași, și tot 5, pentru Ialomiţa, la acest capitol.

Sociologul Mihnea Preotesei a dat tot o notă identică pentru ambele județe, dar nota a fost 6.

Andrei Țăranu, profesor de științe politice, a punctat ambele județe cu nota 5.

Liviu Tomoioagă, senator PNL: „Vreo o regiune cu Teleorman, Giurgiu și Ialomița”

Senatorul PNL de Călărași, Liviu Tomoioagă, susține o regiune formată din județele Teleorman, Giurgiu, Ialomița și Călărași.

„Nu poți să faci lucruri nenaturale, iar atunci când vorbim de regionalizare, trebuie să vorbim în termeni reali. Partea economică este foarte importantă. În viziunea noastră, am gâmdit regionalizarea pe cele patru județe: Teleorman, Giurgiu, Ialomița și Călărași. Sunt foarte echilibrate economic, toate sunt la Dunăre, aproape toate au acces imediat la autostradă”, a spus liberalul.

Silvian Ciupercă, președinte CJ Ialomița: „Județele predominant agricole nu au dat capitale țărilor”

Președintele CJ Ialomița, Silvian Ciupercă, a vorbit despre potențialul județului pe care îl conduce, unde se derulează proiecte de energie eoliană și fotovoltaică.

„Noi avem o viziune despre dezvoltarea viitorului județ. Știm că județele care sunt predominant agricole nu au dat capitale țărilor din Balcani, țărilor din Est. Zonele submontane areu mai prielnice, se apărau mai ușor. Noi credem că rolul nostru în partea de sud-est a României este să creăm un spațiu în care avem un echilibru între atractivitatea pentru a trăi în Ialomița și pentru a activa în așa fel încât să ai prosperitate pentru familia ta”, a precizat acesta.

Campania RAPORT DE ŢARĂ Digi24

Timp de 21 de săptămâni, campania RAPORT DE ŢARĂ face radiografia României reale, în aşteptarea regionalizării.

În fiecare zi, în jurnalele de la orele 9, 13 şi 19, reporterii Digi24 transmit în direct din două judeţe ale ţării, cu atuurile şi punctele lor slabe. Susţineţi-vă judeţul în campanie! Indiferent unde aţi fi, intraţi pe raportdetara.digi24.ro şi votaţi judeţul preferat!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri