RAPORT DE ȚARĂ. Ce așteaptă de la regionalizare oamenii de afaceri din Brașov

Data publicării:
1303brasov1-54493

Ovidiu Gârbacea a început cu exploatări forestiere şi i-a mers bine câţiva ani, până când a realizat că exploatarea resurselor naturale s-ar putea să nu fie cel mai sigur drum spre câștig, aşa că s-a reprofilat. Este un pasionat al muntelui şi a avut inspiraţia ca la începutul anilor '90 să simtă potenţialul turistic al zonei în care trăieşte. Şi-a transformat casa părintească în prima pensiune care a primit turişti la Moeciu.

Afacerea i-a adus profit, dar şi cunoştinţe în întreaga lume. Susţinerea oferită pentru Festivalul Olimpic i-a adus popularitate în rândul sportivilor, care se întorc des la Fundata.

Votează-ți județul și comentează pe forum în secțiunea specială „Raport de țară”

La doar 32 de ani, Ionuţ Ţața conduce una dintre cele mai puternice firme de consultanţă din Braşov. Absolvent de ASE, Ionuţ a făcut cursuri de politică şi economie comparată la Georgetown University/Charles University şi are o experienţă vastă în consultanţă şi training.

„Am cunoscut foarte mult mediul de afaceri din afara ţării şi că acolo oamenii de afaceri fac tot ce e mai bun pentru ei, fără să aştepte nimic de la autorităţi”, spune acesta.

Acum 10 ani și-a deschis propria firmă de consultanță. În plus, este implicat în proiecte de dezvoltare pentru Regiunea Centru şi este activ şi în zona de ONG. Tineri ca el sunt mulți în Braşov.

Niciunul nu a trecut de 40 de ani, dar fiecare are propriul business. Călin Săpunaru, Paul Mijoiu și Dan Bera pun pe picioare o afacere inedită: testează o dronă care va permite realizarea de filmări HD, din aer, la un preț mult mai mic decât ar presupune închirierea unui aparat de zbor pentru astfel de proiecte. Totul a pornit de la pasiunea pentru imagine și montaj, dar și de la o oportunitate descoperita pe piață.

Tinerii cu inițiativă din Braşov așteaptă de la regionalizare o simplificare a birocraţiei, oportunităţi mai mari şi un sistem fiscal unitar şi simplificat.

Campania RAPORT DE ŢARĂ Digi24

În aşteptarea regionalizării, vreme de 21 de săptămâni, campania Raport de ţară face radiografia României reale. În fiecare zi, reporterii Digi24 transmit în direct din două judeţe ale ţării, din care, la final de săptămână, tragem linie şi adunăm împreună atuurile şi punctele slabe. Din Braşov, Sibiu, sau de oriunde în România, intraţi şi votaţi-vă judeţul preferat în secţiunea Raport de ţară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri