RAPORT DE ȚARĂ. Delta Neajlovului ocupă locul doi ca biodiversitate după Delta Dunării

Data publicării:
delta

La doar 30 de kilometri de București, în județul Giurgiu, natura a creat un adevărat paradis al plantelor și păsărilor. Un loc ce a devenit rezervație naturală datorită zecilor de specii pe cale de dispariție care se află În acel habitat. Ținutul de poveste se află în perimetrul localității Comana și este cunoscut și sub numele de Delta Neajlovului.

Acolo găsim 141 de specii de păsări , 19 specii de pești și 31 de specii de mamifere. Delta Neajlovului ocupă locul doi ca biodiversitate după rezervația Delta Dunării.

O plimbare pe podeţele de lemn ce taie stufărişul va fi o adevărată cură de frumusețe și relaxare. Din foişoarele de observaţie, cu noroc, veți vedea rațe, cormorani, stârci, berze și chiar lebede. Pentru cei care vor să se bucure mai de aproape de minunățiile naturii din Delta Neajlovului există în Comana și bărci de închiriat.

„Sunt atât bărci cu motor, bărci cu vâsle, caiace de trei tipuri, cu un loc, două locuri și trei locuri. Prețurile pentru închirierea de bărci sunt de la 45 de lei pentru barca cu motor pentru jumătate de oră. Barca echipată cu vâsle costă 35 de lei pentru o oră, iar caiacele sunt între 25 până la 35 de lei, în funcție de numărul de locuri”, a explicat Alexandra Mihalache reprezentant al unui centru de agrement din Comana.

Din cele 141 de specii de păsări din Delta județului Giurgiu, jumătate sunt protejate international. Balta Comăna are 1100 de hectare de zonă mlăștinoasă și este considerată cea mai mare zonă umedă din sudul României.

Ținutul întins de ape, scăldat de soare și alintat de vânt ascunde aproape 20 de specii de pești, dintre care cinci specii protejate de legislația națională. Pescuitul în rezervație este interzis, dar pensiuniile din Comana oferă posibilitatea pescuitului de agrement, în spații amenajate special, care seamănă foarte mult cu Delta învecinată.

„Pescuitul este inclus în prețul de cazare, se poate pescui, există lacul privat. De asemenea, există posibilitatea de a se forma grupuri de minim 5 persoane și costă 100 de lei de persoană, o zi de pescuit. Și se pot ridica maxim 5 kg de pește”, a spus Alexandra Mihalache.

Autoritățile locale spun că veniturile comunității ar putea să crească dacă ar fi un aflux mai mare de turiști și dacă zona Comana s-ar transforma într-o variantă de petrecere a timpului liber pentru cei care nu ajung în vacanță în destinațiile deja consacrate din țară.

Campania RAPORT DE ŢARĂ Digi24

Timp de 21 de săptămâni, campania RAPORT DE ŢARĂ face radiografia României reale, în aşteptarea regionalizării. În fiecare zi, la orele 9, 13 şi 19, reporterii Digi24 transmit în direct din două judeţe ale ţării, cu atuurile şi punctele lor slabe. Susţine-ţi judeţul în campanie! Indiferent de unde ai fi, intră pe raportdetara.digi24.ro şi votează judeţul preferat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri