RAPORT DE ȚARĂ. Drumurile județene din Satu Mare au nevoie urgentă de reparații

Data publicării:
drumuri satu mare

Din cauza lipsei banilor, șoferii mai au de așteptat iar singura speranț vine de la fondurile europene, pentru că administrația județului nu are bani să refacă toate șoselele cu probleme.

Pe drumul care leagă localitatea Călinești Oaș de comuna Turț nu se poate circula decât cu maximum 20 de kilometri la oră. Pavajul de pe drum s-a smuls, iar de asfalt nici nu poate fi vorba.

„Pe drumul acesta se poate circula cu maxim 10 kilometri la oră, nu mai mult, nu se poate mai mult”, spune cu dezamăgire un șofer.

„Nu l-a făcut nimeni de nu știu câți ani, aduc niște piatră măruntă de o pun în gropi, cum intră o mașină cum o aruncă în șanțuri”, spune un alt șofer.

Din cei 827 de kilometri de drum judetean din Satu Mare doar pe 200 se poate circula fara probleme. Restul are nevoie de reparatii pentru ca 116 kilometri de drum este acoperit cu pamant, 65 de kilometri este pavat cu piatra cubica iar pe unele portiuni asfaltul este distrus.

„Anul trecut s-au făcut lucrări de întreținere curentă și periodică, plombări, valoarea - aproximativ de opt milioane de lei și lucrări de întreținere curentă, tratarea și burdușire denivelări, covor asfaltic de aproximativ 18 milioane de lei”, susține Marcel Faur, şeful Serviciului Drumuri şi Transporturi Consiliul Judeţean Satu Mare.

Nu toate drumurile naționale din județul Satu Mare arată bine. De exemplu, cel care leagă Satu Mare de Negrești Oaș este plin de gropi.

„Nu e o zi să nu dai într-o groapă, ferești zece și tot în a 11-a dai în ea. La service cu mașina este necesar în fiecare zi. Nu vreau să acuz pe nimeni, dar din Satu Mare și până aici am lovit zece gropi și e necesar după astea zece gropi să merg să aschimb o bucșă”, spune un șofer sătmărean.

„Județul Satu Mare, Consiliul Județean, are în gestiune 850 de kilometri de drum județean, eu zic că e o lungime foarte mare având în vedere puterea economică a județului, având în vedere că din banii care se întorc înapoi din taxe și impozite trebuie să te gospodărești ca județ să întreții aceste drumuri”, afirmă Adrian Ştef, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare.

Amărăciunea șoferilor mai este îndulcită de modernizarea a două drumuri județene, pe care se circulă foarte bine, și de reparațiile făcute la drumul national Oradea-Satu Mare.

Campania RAPORT DE ŢARĂ Digi24

Timp de 21 de săptămâni, campania RAPORT DE ŢARĂ face radiografia României reale, în aşteptarea regionalizării. În fiecare zi, la orele 9, 13 şi 19, reporterii Digi24 transmit în direct din două judeţe ale ţării, cu atuurile şi punctele lor slabe. Susţine-ţi judeţul în campanie! Indiferent de unde ai fi, intră pe raportdetara.digi24.ro şi votează judeţul preferat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri