RAPORT DE ȚARĂ. Echipa de fotbal FC Vaslui, mândria județului

Data publicării:
cfr cluj fc vaslui -Mediafax Foto-Mircea Rosca

Aflată de câţiva ani în primul eşalon fotbalistic, FC Vaslui a atacat în fiecare an câştigarea campionatului, iar meciurile jucate în cupele europene împotriva unor echipe că Internationale Milano sau Fenerbache Istanbul nu au făcut decât să consolideze echipa finanţată de Adrian Porumboiu. Nu este însă singurul sport care a adus Vasluiul în primplan.

A ridicat zeci de mii de oameni în picioare, iar la mai toate competiţiile la care a participat a făcut ca imnul României să fie intonat pentru învingător. A impresionat cei mai severi juraţi, iar pentru municipiul Bârlad este şi va rămâne un... mic erou.

Andreea Răducan, gimnasta din judeţul Vaslui, a câştigat zeci de medalii la concursurile internaţionale până în 2000, la Jocurile Olimpice de la Sydney, când i-a fost retras titlul de campioană olimpică la individual compus. Acum, fosta glorie a gimnasticii româneşti este angrenată în proiecte la Fundaţia Olimpică Română.

Sportul este un domeniu cu multe satisfacţii pentru vasluieni. Mai ales când vine vorba de sportul rege.

FC Vaslui, echipa de suflet a vasluienilor, a cunoscut succesul. Fotbaliştii din Vaslui termină de patru ani campionatul pe primele locuri şi participă în cupele europene.

De FC Vaslui se vorbeşte în toată Europa.

Eu însumi am fost în Cipru când au jucat la Nicosia şi vrea să va spun că, mergând prin librării, pe acolo, am fost întrebaţi de ciprioţi cu ce ocazie suntem în oraş. Am spus că însoţim echipa de fotbal şi au sus: Aaaa Vasluiul, deci ştiau de Vaslui. Poate că nu ar fi nicio altă activitate, nu ar fi generat o asemenea cunoaştere dacă nu ar fi existat echipa de fotbal. Dar Vasluiul se remarcă şi prin alte sporturi. E echipa de handbal foarte bună care a făcut în trecut performanţe şi cred că are şanse mari şi în prezent. Sunt atleți foarte buni”, a declarat Dumitru Buzatu, preşedinte al CJ Vaslui.

Edilii din Vaslui spun că prin intermediul şcolilor cu profil sportiv vor încerca să atragă cât mai mulţi tineri către sport. O alternativă pentru o viaţă normală dar şi un bun rilej de a face judeţul Vaslui cunoscut nu doar în ţară ci şi în străinătate.

Campania RAPORT DE ŢARĂ Digi24

Timp de 21 de săptămâni, campania RAPORT DE ŢARĂ face radiografia României reale, în aşteptarea regionalizării. În fiecare zi, la orele 9, 13 şi 19, reporterii Digi24 transmit în direct din două judeţe ale ţării, cu atuurile şi punctele lor slabe. Susţine-ţi judeţul în campanie! Indiferent de unde ai fi, intră pe raportdetara.digi24.ro şi votează judeţul preferat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri