RAPORT DE ŢARĂ. Gălăţenii resimt lipsa unui aeroport în zonă

Data publicării:
galati-2

Drumurile nu reprezintă pentru gălăţeni un atu, dar nicio o ruşine. O recunosc chiar autorităţile locale. 

„Vorbim de drumurile judeţene, pentru că drumurile naţionale, care nu sunt deloc în cea mai bună stare, nu ne aparţin. În materie de drumuri judeţene am strâns din dinţi şi am alocat o foarte mare parte din banii pe acest an, numai că am mai făcut ceva: am adus oameni noi şi la ora actuală calitatea acestor lucrări este verificată la sânge. Eu unul, dacă reuşesc să aplic cinstea la reparaţiile şi refacerile pe şosele, pot rămâne în memoria publicului”, spune Nicolae Bacalbaşa, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

În reşedinţa de judeţ o firmă care câştigase o licitaţie a fost nevoită să refacă lucrarea, pentru că nu fusese realizată conform standardelor. Pentru primarul Marius Stan acesta este „un semnal şi un exemplu care trebuie să pună pe gânduri pe toţi constructorii”.

Banii sunt, sunt pentru lucrări, vrem să-i dăm cu prioritate firmelor din Galaţi, evident dacă se încadrează în spiritul legii, dar ei trebuie să ne respecte pe noi ca administraţie, să respecte oraşul. Trăiesc în el, circulă în el şi vreau să fie mândri de ceea ce fac, pentru că e pe bani. Nu ne fac o favoare”, declară edilul Galaţiului.

Şoselele vor reintra în reabilitare

De circulat se poate circula, dar asta nu înseamnă neaparat că problema infrastructurii e rezolvată la Galaţi. Mai este foarte mult de lucru, recunoaşte şi reprezentantul Executivului în judeţ.

Drumurile judeţene au suferit destul de mult după iarna pe care am trecut-o. Am contactat în acest sens Consiliul Judeţean şi dânşii au stabilit nişte măsuri pe care urmează să le ia. În acelaşi sens am contactat şi reprezentanţii drumurilor naţionale din judeţ, pentru a lua măsuri cât mai grabnice de reparare a drumurilor, măcar pentru a le intreţine în stare de utilizare pe cele care sunt funcţionale în acest moment”, spune prefectul Emanoil Bocăneanu.

Şoselele din judeţul Galaţi vor intra în reabilitare. Gropile din asfalt sunt acum marcate, după care vor intra în procesul de plombare.

Dar judeţul Galaţi se poate lăuda şi cu alte căi de transport. Este vorba despre segmentul maritim al Dunării, dar şi cu reţeaua de cale ferată. Ceea ce lipseşte zonei este un aeroport, dar acesta face parte dintr-un plan pe termen lung pentru zona Galaţi-Brăila.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri