RAPORT DE ȚARĂ. Gorjul a câștigat competiția regionalizării în fața Mehedințiului

Data publicării:
cosmin sanda

 

Note pentru specificul local

Expertul în politici publice Ciprian Ciucu a acordat nota 7 pentru Gorj și nota 6 pentru Mehedinți. „Primul lucru este brandul, cum sunt percepute. Cred că ambele județe sunt sub potențialul lor real percepute. Nu sunt nici în frunte, nici jos de tot. Cred că Gorjul este puțin desupra, mai ales pentru dezvoltările din ultimii ani”, consideră Ciprian Ciucu.

Jurnalistul Cezar – Paul Bădescu a dat ambelor județe nota 7. „Mededințiul e de fapt o struțo-cămilă. O bucată mică de Banată alipită unei bucăți mai mari de Oltenia”, este de părere jurnalistul.

Valentin Ionescu, consultant în management, a dat nota 7 pentru Mehedinți și nota 6 pentru Gorj.

Gorjul câștigă pe domeniul economie și administrație, 18 - 15

Valentin Ionescu, consultant în management, a acordat notele 4 pentru Mehedinți, și 6, pentru Gorj. Potrivit expertului, Mehedințiul se bazează foarte mult pe industria energetică, deci economia e puțin diversificată acolo.

Jurnalistul Cezar – Paul Bădescu a dat nota 6 pentru Mehedinți, 7 pentru Gorj.

Expertul în politici publice Ciprian Ciucu consideră că nota pe care o merită ambele județe este 5.

Note pentru economie și dezvoltare socială

Expertul în politici publice Ciprian Ciucu a dat nota 6 ambelor județe.

Sunt două județe rurale, calitatea vieții este dependentă de urbanizare. Ambele sunt în media pe țară, dar cu mențiunea că în zonele ruarele avem zone extreme. Mă duc cu 6 către amândouă”, a spus Ciprian Ciucu.

Jurnalistul Cezar-Paul Bădescu a dat nota 6 pentru Mehedinți, și nota 7 pentru Gorj

În cazul Gorjului sunt zonele acelea minierie unde situația este tragică. Am dat mai mult pentru că ei sunt pe locul 15 la nivel de trai”, a afirmat el.

Valentin Ionescu, consultant în management, a dat nota 4 ambelor județe pentru motive precum accesul la educație, la biblioteci, locurile de muncă sau sănătatea fizică și psihică a locuitorilor.

Autoritățile gorjene se mândesc cu operele lui Constantin Brâncuși

Deasupra stațiunii Rânca, la altitudinea de 1.700 de metri, Cosmin Prelipceanu i-a avut invitați pe președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu și pe primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru.

Îm opinia președintelui CJ, spitalitatea gorjeanului e recunoscută chiar de când a fost atestat județul, iar bogățiile subsolului, tradițiile județului, și faptul că Brâncuși a lăsat la Târgu Jiu o operă unică în lume reprezintă un avantaj enorm pentru județ.

Florin Cârciumaru a declarat că la Târgu Jiu există un centru de informare și documentare, iar cu ajutorul unui program cu finanțare europeană va funcționa în viitor Centrul Constantin Brâncuși, dar și o bibliotecă cu același nume.

Președintele Consiliului Județean Gorj a afirmat că județul are cinci direcții de dezvoltare: Gorjul prosper, Gorjul întreprinzător, Gorjul verde, Gorjul turistic și Gorjul social.

Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu Jiu a susținut că în județul Gorj se trăiește bine, asta datorită faptului că județul este pe locul trei în țară din punct de vedere al venitului, dar și a ratei scăzute a șomajului.

Porțile de Fier, unul dintre marile obiective energetice din țară

Nu înțeleg de ce toate drumurile duc la Craiova atâta timp cât municipiul nostru, ca distanță, este mult mai aproape de județele limitrofe și de ceea ce înseamnă zona sud-vest Oltenia. Nu neapărat o aglomerație și un municipiu cu un număr mult mai mare de locuitori poate fi și centru regional”, a spus viceprimarul municipiului Drobeta-Turnu Severin, Romulus Vâlcu.

El consideră că Drobeta-Turnu Severin poate fi centru de regiune.

Directorul Colegiului Național Traian, Manuela Prajea, se mândrește cu faptul că școala pe care o conduce a dat până acum României șase miniștri.

Este un colegiu care are 160 de ani vechime, acum încercăm să reabilităm această istorie a Colegiului Național Traian, pentru că de ceva vreme s-a încetățenit că vechimea lui este de 130 de ani, dar ea este mult mai mare. Un coleg este acum la București, la Arhivele Naționale, căutând dovezile pierdute din biblioteca liceului despre vechimea sa”, a afirmat Manuela Prajea.

Director adjunct de producție la Hidroelectrica sucursala Porțile de Fier, Dragoj Novac, a spus că, încă de mic copil, și-a dorit să lucreze la Porțile de Fier.

Porțile de Fier reprezintă unul dintre marile obiective energetice din țară și cel mai mare obiectiv hidroenergetic din țară”, a spus Dragoj Novac.

 
Campania RAPORT DE ŢARĂ Digi24

Timp de 21 de săptămâni, campania RAPORT DE ŢARĂ face radiografia României reale, în aşteptarea regionalizării. În fiecare zi, la orele 9, 13 şi 19, reporterii Digi24 transmit în direct din două judeţe ale ţării, cu atuurile şi punctele lor slabe. Susţine-ţi judeţul în campanie! Indiferent de unde ai fi, intră pe raportdetara.digi24.ro şi votează judeţul preferat!

Campania „Raport de țară” intră în linie dreaptă. Peste exact o lună, toate cele 41 de județe și municipiul București se vor fi confruntat în competiți regionalizării.

Duelul dintre Mehedinți și Gorj este cel de-al 19-lea în campanie Raport de țară. 

Înaintea competiției de vineri seara, pe site-ul Raportului de țară Mehedinți conducea detașat în preferințele celor care au votat, fiind pe locul 18, cu 3.648 de voturi, în timp ce Gorj era pe locul 39 cu 1.191 de voturi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri