RAPORT DE ȚARĂ. Grădina zoologică din Târgu Mureș, printre atracțiile județului

Data publicării:
ponei

Sovata este recunoscută pentru tratamentele cu apă sarată. Lacul Ursu, cunoscut ca „Marea Moartă a Transilvaniei”, se întinde pe o fundație de sare a cărei concentrație atinge pe fundul apei chiar și 300 de grame pe litru.

„Am avut anul trecut un grad de ocupare de 66%. Putem vorbi de zeci de mii de oameni pe an. E o creștere de 3-5%”, spune Szoboszlai Laszlo Erik, reprezentantul unui lanț hotelier.

Nu doar tratamentele pentru afecțiunile reumatice dau rezultate, ci și altele care aduc bucurie multor familii.

„Cei care vin la noi vin de obicei cu probleme reumatologice, ginecologice, pe respiratorii sau dermatologice. Beneficiile cele mai surprinzatoare sunt pe ginecologie, în special cele care au probleme de fertilitate au bucurie de a rămâne însărcinate”, afirmă medicul Suzana Pretorian.

Grădina zoologică, punct de atracție citadin

„În 2007 s-a pornit toată investiția, au fost fonduri europene și locale. A fost vorba de 4,5 milioane de euro, în acest proiect a fost construite trei clădiri. De doi ani, și la zoo Târgu Mureș, și în timpul săptămânii chiar vin mulți vizitatori”, susține Kopacz Andras, directorul Grădinii Zoologice din Târgu Mureș.

Aproape 200.000 de turiști au vizitat anul trecut grădina zoologică. Adică 50.000 mai mult decât populația orașului. Grădina Zoloogică adăpostește peste 500 de animale din 100 de specii, iar printre cele de elită se numără mandrilii, felinele, cangurii și, în scurt timp, o girafă. Cel mai nou locatar este un elefant, pentru care s-a și construit un pavilion nou.

La intrare, municipalitatea a amenajat și un imens spațiu de joacă pentru copii, de unde cei mici nu se mai dau duși, mai ales pe timpul verii, când mai toată lumea evadează în cele două zone de agrement din oraş.

Cine nu merge la Zoo, alege Ştrandul. Anul trecut, sezonul estival a adus la „weekend”, așa cum este cunoscut ștrandul din oraș, în jur de 200.000 de vizitatori. Recordul a fost de peste 15.000 de oameni într-o singură zi.

„Cele mai recente investiții sunt bazinul olimpic, care este acoperit cu un balon presostatic, ansamblu cu tobogane și bazinul cu apă sărată pentru copii. Vorbim de milioane de euro, deoarece am pornit de la un bazin dezafectat”, spune Ioan Cîrcu, administratorul complexului de agrement și sport „Mureșul”.

Inițial, ștrandul avea un singur bazin. După anul 2001, complexul s-a dezvoltat și a ajuns azi la șase bazine de înot, patru tobogane, șase terenuri de sport, un bazin pentru ambarcațiuni, terase și restaurante, toate pe o suprafață de 26 de hectare.

Campania RAPORT DE ŢARĂ Digi24

Timp de 21 de săptămâni, campania RAPORT DE ŢARĂ face radiografia României reale, în aşteptarea regionalizării. În fiecare zi, la orele 9, 13 şi 19, reporterii Digi24 transmit în direct din două judeţe ale ţării, cu atuurile şi punctele lor slabe. Susţine-ţi judeţul în campanie! Indiferent de unde ai fi, intră pe raportdetara.digi24.ro şi votează judeţul preferat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri