RAPORT DE ȚARĂ. Inedit: Bucureştiul are potenţial de stațiune balneoclimaterică

Data publicării:
0103bucuresti-52298

De la 1 martie, timp de o jumătate de an, caravana Digi24 porneşte la drum. Săptămână de săptămână, punem faţă în faţă câte două judeţe ale ţării: cu şoselele, cu şcolile, cu spitalele sau cu poveştile lor de succes. În fiecare zi, descoperim împreună o parte din România şi evaluăm performanţele locale în toate domeniile.

Dacă e cel mai aglomerat şi cel mai populat oraş din România înseamnă că se şi trezeşte primul. Cum se luminează, Bucureştiul prinde viaţă. De la Revoluţie încoace, România a ajuns să se învărtă după Capitala sa.

Votează-ți județul în secțiunea specială „Raport de țară”

O lege nescrisă spune că de aici, din Bucureşti, se dă ora exactă. În Capitală se iau cele mai importante decizii, pentru că aici îşi au sediul toate instituţiile statului. Bucureştiul este şi cel mai mare centru universitar, dar şi cel mai mare centru cultural din ţară.

Visul oricărui licean este să fie student în Bucureşti. Şi are de unde să aleagă. Peste 20 de universităţi şi sute de facultăţi, de stat şi particulare, primesc în fiecare an zeci de mii de boboci.

Lumea afacerilor a progresat continuu. Construcţii înalte din sticlă au răsărit printre blocurile gri, iar Bucureştiul a devenit un nume care conteaza in internaționala de business. Corporaţii, reprezentanţe ale unor renumite firme străine, producători de softuri sau de maşini şi-au deschis birouri în Capitală şi au creat locuri de muncă. Salariul mediu în Capitală, este de 3,4 dolari pe oră - cel mai mare din ţară.

De un an de zile, Bucureştiul are şi cel mai mare stadion din ţară. O dată cu Arena Națională, Capitala a intrat, din nou, pe harta sportivă a Europei. Finala Europa League a fost cel mai mare eveniment găzduit de România în ultimii 20 de ani.

În weekenduri, Bucureştiul nu doarme deloc. Mii de cluburi şi de puburi sunt deschise până dimineaţa, şi au făcut ca oraşul de la nord de Dunăre să fie interesant şi pentru agenţiile de turism din străinătate care oferă pachete de city break în București.

Arcul de Trimf, construit în anii 20, Muzeul Țăranului, clădirea Ateneului, Casa Poporului şi bulevardele largi din centrul oraşului sunt principalele atracţii pentru turiști. Peste 100.000 de străini vin aici în fiecare an.

Bucureştiul are, însă, şi potenţial de stațiune balneoclimaterică. În nordul oraşului există ape termale. Ascuns bine pe şoseaua Străuleşti, la ştrandul cu apă caldă nu mai vine, însă, nimeni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri