RAPORT DE ȚARĂ. Județul Constanța, punct de referință pe harta destinațiilor turistice

Data publicării:
litoralul bulgar mfax-1

În fiecare vară, litoralul românesc prinde viață. Turiștii mai găsesc cu greu locuri libere în hoteluri, iar plajele sunt arhipline. Chiar dacă în ultimii ani litoralul românesc a fost frecvent comparat cu cel al vecinilor bulgari, mulţi români aleg să-şi petreacă vacanţa în țară.

Pentru un sezon reuşit, hotelierii ştiu că trebuie să îşi întâmpine oaspeții cu programe şi oferte cât mai atractive.

„Pentru lunile iulie şi august, proprietatea pe care o manageriez eu vorbeşte de grad de ocupare 90-100%, cu sublinierea că vorbim de toată săptămâna, şi partea de midweek, nu numai de weekend, pentru că weekend-ul deja e consacrat. Cei care vor să facă bani trebuie să oferteze şi să exploateze nişele inclusiv în timpul săptămânii, cu oferte speciale, cu oferte foarte bine îmbrăcate”, explică Anca Nedea, reprezentant hotel de 4 stele.

„Credem în şansa turismului românesc şi în şansa litoralului românesc, pentru că aici avem peste 45% din cazarea totală a României”, a declarat Corina Martin, vicepreşedinte ANAT.

Important port la Marea Neagră, Constanţa a atras în ultimii ani tot mai multe companii care operează cu nave de croazieră. Impozanţii mastodonţi plutitori aduc pe litoral mii de turişti, din toate colţurile lumii

Litoralul românesc este într-un continuu proces de dezvoltare. Comisia Europeană a aprobat reabilitarea litoralului, printr-o finanţare de 145 de milioane de euro. Banii vor fi folosiţi de Administraţia Apelor Dobrogea Litoral pentru lăţirea plajelor.

„Avem în atenţie zonele cu eroziunea cea mai accentuate şi aici vorbim despre Mamaia Sud, despre Constanţa, toată zona Constanţei şi despre zona Eforie Nord. Aceste lucrări se vor finaliza în 2015”, a spus Cătălin Anton, preşedinte DADL.

Chiar dacă „perla litoralului românesc", aşa cum este recunoscută staţiunea Mamaia este într-o continuă transformare, mulţi turişti care au rămas fideli litoralului românesc îşi amintesc cu nostalgie de vacanţele pe care le petreceau aici, înainte de 1989.

În ultimele decenii, Constanţa a devenit, aşadar, un punct de referinţă pe harta destinaţiilor turistice. Principala atracţie pentru turiştii din ţară şi de peste hotare, mai ales în sezonul estival, judeţul de la malul mării este „kilometrul zero" al concediilor şi vacanţelor reuşite.

Campania RAPORT DE ŢARĂ Digi24

Timp de 21 de săptămâni, campania RAPORT DE ŢARĂ face radiografia României reale, în aşteptarea regionalizării. În fiecare zi, la orele 9, 13 şi 19, reporterii Digi24 transmit în direct din două judeţe ale ţării, cu atuurile şi punctele lor slabe. Susţine-ţi judeţul în campanie! Indiferent de unde ai fi, intră pe raportdetara.digi24.ro şi votează judeţul preferat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri