RAPORT DE ȚARĂ. Județul Dolj se deschide tot mai mult către turism

Data publicării:
21032013 20dolj-56062

Pe Marian Nicola l-am gasit într-un loc rupt din rai din satul Perișor, județul Dolj. Este singurul care a avut curajul să investească într-o pensiune în această zona. Deși puțini ar spune că e locul perfect pentru turism, gospodarul a știut că pariul său va fi câștigător, mai ales că le oferă turiștilor care îi trec pragul o porție dulce de nostalgie.

„Te încarci de energie pozitivă într-un mediu natural. Poți să te plimbi, mergi la padure, este și un iaz aici unde pot pescui, pot să își facă un hobby din asta. Automat au acces și la grădina de legume, la livadă. Foarte mulți se implică în prepararea mesei, ca să dea o mână de ajutor. E o curiozitate să te duci în grădina cu legume să culegi roșii, castraveți, ardei, să pregătești de exemplu o salată cu gazda. Foarte mulți preferă asta și sunt încântați să servească o țuică din partea casei”, explică el.

În pensiunea sa a investit mai bine de 10 ani din viață. În bani, nu știe să dea exact o cifră, câtă vreme în mintea lui a fost doar să le arate și celorlalți olteni că este mai important să ai inițiativă si un scop în ce vrei să faci.

„Turismul nu este ceva bătut în cuie, în fiecare zi poți veni cu elemente noi și cu oameni care să gândeacă pozitiv și să inventeze ceea ce se vinde pe piață. Visul meu este ca oltenii noștri să fie gazde pentru japonezi, englezi, americani”, subliniază Marian Nicola.

Și-a atins scopul personal, dar mai are un mare of. Casa memorială a lui Henri Coandă din satul Perișor a rămas în paragină, aşa că bustul pionierului aviaţiei stă la loc de cinste, tot în pensiunea lui.

În judeţul Dolj anual ajung aproape 80.000 de turişti, mare parte persoane aflate în tranzit. Totuşi tendinţa turiştilor de a vizita frumuseţile locului este în creştere, în condițiile în care în toată zona există peste 800.000 de camere de cazare. Şi turiştii străini au început să viziteze judeţul, în special grupurile din Bulgaria, Italia, Franţa sau Grecia, iar autoritățile se așteaptă ca numărul acestora să crească semnificativ odată cu deschiderea podului peste Dunăre Vidin-Calafat.

Votează-ți județul și comentează pe forum în secțiunea specială „Raport de țară”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri