RAPORT DE ȚARĂ. Mehedințiul își așteaptă oaspeții cu bucate rafinate

Data publicării:
mehed

Aproape că nu există localitate în care să nu găseşti elemente din bucătăriile tuturor ţărilor pe care Dunărea le străbate şi nu numai. Braga care se bea acum la Severin a ajuns aici odată cu turcii de pe Ada Kaleh împreună cu baclavalele şi sarailiile. Andrei Marinaş ştie ce nu trebuie să ratăm din meniu dacă mergem în Mehedinţi.

Milca şi Miţa sunt două bucătărese vestite în Sviniţa. Iar când sunt împreună în faţa crătiţilor şi a cuptorului rezultatul este, cu siguranţă, de poveste.

Când au auzit că vor găti pentru „Raport de ţară” şi că vor reprezenta judeţul şi-au suflecat mânecile şi s-au pus pe treabă. Mehedinţiul trebuie să câştige, fiindcă are bucate bune şi deosebite.

Gospodinele au pus ceaunul pe foc, au trecut somnul prin făină şi l-au prăjit în ulei. Până când bucăţile au fost frumos rumenite au împrietenit într-un castron roşiile cu ardeiul iute şi cu usturoiul. Rezultatul a fost pe măsura aşteptării.

Cei care nu au gustat plescaviţa au ratat, probabil, unul dintre cele mai gustoase preparate culinare din Balcani. Pare simplu de făcut la prima vedere, dar ascunde de fapt multe secrete.

Plescaviţa este o mâncare tradiţională sârbească, pentru prepararea căreia se poate folosi carne de oaie și de pui.

Şi cum nu e sârb dacă nu cânta ceva, Milca şi Miţa au chemat în ajutor doi muzicieni de renume în zonă. Familia Balaci, tată şi fiu care cu muzica lor le inspiră pe cele două bucătărese.

Şi dintr-un aşa meniu bogat nu putea lipsi desertul: brânzoaice rumene, coapte uşor la foc mic.

Pentru a savura mai bine gustul mâncării, de pe masă nu trebuie să lipsească o sticlă cu vin alb sau una cu ţuică de smochine. 

Campania RAPORT DE ŢARĂ Digi24

Timp de 21 de săptămâni, campania RAPORT DE ŢARĂ face radiografia României reale, în aşteptarea regionalizării. În fiecare zi, la orele 9, 13 şi 19, reporterii Digi24 transmit în direct din două judeţe ale ţării, cu atuurile şi punctele lor slabe. Susţine-ţi judeţul în campanie! Indiferent de unde ai fi, intră pe raportdetara.digi24.ro şi votează judeţul preferat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri